ŽDRIJEB U NYONU

Hrvatski klubovi danas saznaju protivnike u UEFA natjecanjima

24.06.2013 u 11:01

Bionic
Reading

U Nyonu se danas održava ždrijeb prvog i drugog pretkola Lige prvaka (12 sati) i Europske lige (13), a u njemu se nalaze i hrvatski predstavnici

Zbog nešto boljeg koeficijenta nego prošlih sezona niti jedan hrvatski klub ne mora krenuti od prve kvalifikacijske runde, ali idemo redom.

Dinamo će kao i prošle sezone krenuti od 2. pretkola Lige prvaka i to kao nositelj (kao i u trećem pretkolu), a najgori protivnik kojeg 'modri' mogu dobiti je bugarski Ludogorec kojeg su prije godinu dana jedva izbacili. Ostale momčadi ne bi smjele zadati većih muka družini iz Maksimirske 128.

Potencijalni protivnici su mađarski Gyor, kazahstanski Šahtar, luksemburska Folu te pobjednici iz prvog pretkola (prvaci Farskih otoka, San Marina, Andore i Armenije).


U Europskoj ligi Hajduk i Rijeka imaju ulogu nositelja u drugom pretkolu, ali ne i Lokomotiva.

Hajduk i Rijeka za protivnike mogu dobiti islandski Reykjavik, luksemburški Dudelange, slovačku Senicu, finski Inter, švedski Hacken, škotski Hibernian, estonsku Levadiu, sjevernoirski Linfield, norveški Stromsgoedset, maltešku Valettu te bosanskohercegovačke Široki Brijeg i Borac iz Banje Luke, irski Derry, Torshavn s Farskih otoka, estonsku Flora i Vaduz iz Lihtenštaja. Dodajmo i da Splićani prvu euro utakmicu na Poljudu igraju pred praznim tribinama.

Što se tiče Lokomotive njoj ždrijeb donosi ruski Rubin, belgijski Standard, izraelski Hapoel, poljski Lech, turski Trabzonspor, danski Aalborg, nizozemski Utrecht, norveški Rosenborg, slovačku Žilinu, ciparski Anorthosis i Omoniju, ukrajinski Chernomorets, češki Slovan, ali ima tu i lakših protivnika kao latvijski Ventspils, kazastanski Aktobe, irski St. Patricks te azerbajdžanski Garabag.