LIJEPO OD NJIH

Hrvatski osvajači medalja ostali u čudu; Amerikanci ih odlučili bogato nagraditi

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 08.08.2024 18:37
  • Objavljeno 08.08.2024 u 18:36
Bionic
Reading

U Hrvatskoj kući u Parizu u četvrtak je potpisan ugovor o suradnji između Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i američke tvrtke Jet Set Sports LLC iz New Jerseyja, kojeg su potpisali predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i predsjednik Uprave renomirane tvrtke, u čijem fokusu su sportski događaji, Alan Dizdarević.

'Ovo je uistinu lijep trenutak jer naši dugogodišnji partneri iz New Jerseyja, iz kompanije stare 40 godina, a koja se bavi sportskim eventima, bilo da je riječ o ulaznicama, prijevozu ili smještaju, žele ovom prilikom 'Jet Set nagradom za izvrsnost' novčano nagraditi hrvatske sportaše, osvajače medalja u pojedinačnim sportovima na Igrama u Parizu. Prema ugovoru, predviđeno je da osvajači zlatne medalje dobiju 20.000 eura, srebrne 15.000 eura i brončane 10.000 eura', kazao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

'Već smo 40 godina uz olimpijsku obitelj, još od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine. Uvijek smo uz olimpizam, a tako i ovom prilikom. Hrvatski olimpijski odbor prvi je nacionalni olimpijski odbor čijim sportašima dajemo ovaj mali poklon kao zalog za pripreme za iduće olimpijske igre',  kazao je prvi čovjek američke tvtke Alan Dizdarević.

Budući da mu je mama s otoka Krka, a otac iz Bosne i Hercegovine, najavio je da će njihova potpora biti usmjerena i prema sportašima u susjednoj državi, ali i drugim državama u okruženju.

U pratnji Alana Dizdarevića bio je direktor komunikacija tvrtke Jet Set Sports LLC Michael Kontos, a u ime HOO-a potpisivanjnu ugovora nazočio je glavni tajnik Siniša Krajač.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal