STUDIO HNL

Hrvoje Vejić se našalio na račun Hajduka: Nadao sam se da će novi dresovi...

05.08.2024 u 21:16

Bionic
Reading

U prvoj ovosezonskoj emisiji Studio HNL-a na programu MAXSporta, stručni komentator Hrvoje Vejić, bivši kapetan Hajduka, komentirao je igru Hajduka prikazanu na Poljudu protiv Slaven Belupa. Također se osvrnuo na dolazak Ivana Rakitića i njegovu trenutnu formu.

Prema Vejiću, iako Ivan Rakitić više nije u svom vrhunskom izdanju kao prije šest godina, i dalje pokazuje klasu i ostaje jedan od najboljih veznih igrača u povijesti hrvatskog nogometa.

Rakitić će izgledati još bolje

'Nama treba vrlo malo da se iskra zapali, da krene euforija. Unatoč velikim imenima još nije sve sjelo na svoje mjesto, ali to je normalno. Što se tiče Rakitića, kada jedan Rio Ferdinand piše da ga mora doći vidjeti na uživo, to je jedna reklama za naš nogomet. Jučer je fizički izgledao jako dobro, a izgledat će još bolje i bolje. Ima vrhunsku radnu etiku, kao i Perišić i bit će primjer mladima. Sada će se znati u svlačionici tko je šef unutar ekipe, a iznad svih je šef trener. Gattuso se od prvog dana tako postavio i to se jako dobro vidi, naglasio je Vejić koji pa dodao:

'Gattuso je poslao momčad koja bi 90 posto trebala izgledati ovako kako smo vidjeli protiv Slavena, kada bude sve kako treba, kada se priključe Sigur i Žaper. Igra Hajduka bila je teška i spora, nije bila lepršava, previše se igralo u širinu', a onda se našalio:

Nadao sam se...

'Nadao sam se da će uz dolazak novog tehničkog sponzora i dres biti lakši, ali izgleda da je većini igrača još previše težak. Ali kako vrijeme bude išlo, uz prave Perišića i Rakitića, Hajduk će izgledati bolje. I ja sam očekivao da će lakše dobiti Belupa, da će biti više šansi i atraktivnije, ali kao što je i Gattuso rekao - bitan je rezultat. Sigurno je da će za mjesec dana biti još bolji nego danas.'

Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport/tportal

Za kraj je poentirao:

'Zna se da se traži napadač, to su problemi koje Hajduk ima duže vremena. Struka je odlučila da će Marko Livaja igrati desetku što znači da fali napadač. Teško je na tržištu naći jednog koji će dati 15 golova, koji je zdrav, spreman i da želi doći u HNL. Nadamo se da će uskoro doći jedan pravi napadač, a to je na Nikoli Kaliniću. Kronično nam fali brzine, Hajduk nema brze igrače osim Perišića i to kad je zdrav. Drago mi je vidjeti Pukštasa na ovoj poziciji, gledali smo jednog sasvim drugog Pukštasa koji prolazi, koji se zabada, koji je zabio i gol, istina kasnije je poništen, ali bila je ovo Puštasova utakmica u zadnje vrijeme.'