PAGEOV NASLJEDNIK

Ikona Liverpoola novi je izbornik Walesa: Ovo je moj ultimativni san

09.07.2024 u 13:52

Bionic
Reading

Nekadašnji karizmatični Liverpoolov napadač Craig Bellamy potpisao je četverogodišnji ugovor s Velškim nogometnim savezom. Glavni cilj mu je plasman na Svjetsko prvenstvo 2026.

Nekadašnji osebujni Liverpoolov igrač Craig Bellamy u utorak je imenovan novim izbornikom nogometne reprezentacije Walesa.

Bivši velški napadač, koji je tijekom igračke karijere upisao 78 nastupa za reprezentaciju na toj će dužnosti zamijeniti Roba Pagea koji je dobio otkaz nakon što se nije uspio plasirati na Euro u Njemačkoj. Bellamy je kao igrač bio poznat po svom kratkom fitilju i impulzivnom karakteru, a najdublji trag ostavio je u Liverpoolu.

Nakon odlaska u igračku mirovinu radio je kao trener juniora Cardiff Cityja, a onda i kao pomoćnik Vincenta Kompanyja u Anderlechtu te Burnleyu.

Bellamy je s Velškim nogometnim savezom potpisao ugovor do ljeta 2028. godine, a glavni cilj bit će mu plasman na Svjetsko prvenstvo 2026. Prva utakmica na klupi bit će mu protiv Turske u Ligi nacija u rujnu.

'Ovo je najponosniji trenutak u mojoj karijeri. Uvijek mi je bio san voditi Wales i spreman sam za izazov', kazao je Bellamy.