'TO JE SVJETSKO ČUDO'

Samovojska prognozirao pobjednika Eura: Bio bih vrlo iznenađen da oni ne osvoje

09.07.2024 u 08:35

Bionic
Reading

HRT-ov analitičar komentirao je nadolazeća polufinala Europskog prvenstva, a pritom je i prilično samouvjereno prognozirao da će Francuska postati novi prvak

Danas nam slijedi prvo od dva polufinala Europskog prvenstva - u Münchenu će se suočiti stari rivali Francuska i Španjolska.

Bit će to još jedno 'finale prije finala'; Španjolska je dosad pokazala daleko najbolju igru na Euru dok je Francuska bila među favoritima uoči turnira, ali nije oduševila dojmom na terenu. Pa ipak, HRT-ov Anton Samovojska smatra da će taj pristup biti dovoljan.

'Nekako kako gledam, kako turnir ide, bio bih vrlo iznenađen da Francuska ne bude europski prvak. Momčad koja nije zabila nijedan pogodak iz igre, a igra polufinale, to je svjetsko čudo. Francuzi nisu oduševili, ali taj njihov čudan način na koji igraju vrlo je učinkovit. Teorija Didiera Deschampsa da je važna samo pobjeda - to prolazi', rekao je Samovojska.

Španjolska je u osmini finala razbila Gruziju (4:1), a onda u četvrtfinalu nakon produžetaka izbacila domaćina Njemačku (2:1). S druge strane, Francuska je prvo prošla Belgiju (1:0), a onda nakon 0:0 i boljeg izvođenja jedanaesteraca i Portugal.

Cup tree provided by Sofascore