odlazi iz europe

Iniesta odbio ponudu iz snova: Gotov sam s elitnim nogometom!

15.05.2018 u 11:40

Bionic
Reading

Anders Iniesta otkrio je da bira između Kine i Japana za nastavak karijere, a ponudu Pepa Guardiole za dolazak u Manchester City je odbio i nema namjere više igrati na vrhunskom nogometnom klupskom nivou...

Slavni 33-godišnji nogometaš pomalo je iznenadio javnost kada je odlučio raskinuti ugovor s Barcelonom kojeg je imao potpisanog do kraja karijere i nakon 22 godine otići s Camp Noua.

  • +6
Anders Iniesta Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vjerovalo se kako će sljedeće sezone igrati za kineski Chongqing Lifan, no taj je transfer propao. Spominjali su se i australski klubovi, ali u intervjuu za Radio Marcu velikan je otkrio gdje traži svoj sljedeći profesionalni izazov.

'Kina i Japan su dva moguća scenarija. Nadam se da ću sljedećeg tjedna moći objaviti svoju konačnu odluku,' izjavio je Anders Iniesta i objasnio zašto odlazi iz Barcelone u kojoj je i ove sezone bio jedan od ključnih igrača:

'Odlazim, jer mislim da to trebam napraviti. Jasno mi je da teško mogu nastaviti održavati potreban fizički i mentalni nivo. Odlazim osjećajući se bitan u momčadi, nakon velike sezone i osvojenih titula. Ne bih volio se naći u neugodnoj situacij u Barceloni. Nećemo se zavaravati: vrijeme prolazi i to mi ne ide u prilog. Ovaj klub traži puno više nego što ljudi misle.'

Iniesta je dobio ponudu Manchester Cityja u kojem bi zarađivao jednako dobro kao i na Dalekom Istoku, ali ne pada mu napamet preći u Premiership.

'Pep mi je slao poruke, to je istina. Ali nikad se neću natjecati protiv Barcelone. Moje vrijeme u elitnom nogometu završava s Barcom,' naglasio je slavni veznjak pa se osvrnuo na svoj posljednji pravi izazov, SP u Rusiji:

'Imamo odličnu mješavinu, sjajnu grupu nogometaša. Drukčije je nego na zadnjem SP-u u Brazilu. Borit ćemo se za titulu ako ćemo biti konkurentni na terenu. Favoriti? Brazil se čini moćnim, tu su kao i uvijek Njemačka, Francuska, Argentina...'