ovo bi bilo izvrsno

Ipak napušta Italiju; Brekalo je nakon Hajduka na radaru britanskog velikana!

21.08.2024 u 14:08

Bionic
Reading

Josip Brekalo (26) nalazi se pred odlaskom iz Fiorentine. Krilni igrač s 35 nastupa za hrvatsku reprezentaciju nije ulazio u igru tijekom cijele utakmice prvog kola talijanske Serie A protiv Parme (1:1). Prema talijanskim medijima, Brekalo aktivno razmatra druge opcije za nastavak svoje karijere.

Posljednjih dana Josip Brekalo bio je povezan s nekoliko talijanskih klubova, a sada je insajder Nicolo Schira izvijestio da je za njegove usluge zainteresiran škotski velikan i viceprvak Rangers.

Brekalo nije jedini Hrvat kojeg se dovodi u vezu s Rangersima, jer se prije tri dana pojavila informacija da bi i lijevi bočni Domagoj Bradarić (24) mogao prijeći u isti klub. Bradarićev trenutni klub, Salernitana, prošle je sezone završio kao uvjerljivo posljednji u Serie A s 17 bodova i ispao u drugu ligu. Nedavno je Rangers napustio Borna Barišić (31), koji je otišao u Trabzonspor. Ranije su za ovaj škotski klub igrali i hrvatski nogometaši Antonio Čolak, Niko Kranjčar, Nikica Jelavić i Dado Pršo.

Prošle polusezone Josip Brekalo igrao je na posudbi u Hajduku, gdje je stigao krajem siječanjskog prijelaznog roka. Iako je bio blizu povratka u Dinamo, na kraju se odlučio za Poljud, s ciljem da pomogne Hajduku u borbi za naslov i izbori mjesto na Dalićevom popisu za Europsko prvenstvo. Nažalost, nije uspio ostvariti ni jedan od tih ciljeva, a u 16 utakmica za Hajduk u svim natjecanjima postigao je dva gola i upisao osam asistencija.

U dosadašnjoj karijeri Brekalo je igrao za Dinamo, Wolfsburg i Torino, dok je u Fiorentinu stigao u siječnju 2023. godine. Za klub iz Firence odigrao je ukupno 29 službenih utakmica i postigao jedan gol. Njegov ugovor s Fiorentinom vrijedi još dvije godine, a Transfermarkt procjenjuje njegovu tržišnu vrijednost na 3.5 milijuna eura