TRAŽI SE TRENER

Iskusni dvojac stao u obranu Jakirovića, krivac za Dinamov debakl je...

20.09.2024 u 07:16

Bionic
Reading

Dinamo je u četvrtak razriješio Sergeja Jakirovića trenerske dužnosti. Zasad je privremeno rješenje Sandro Perković, a tko će doći nakon njega, još se ne zna. Špekulira se s puno imena, a prema nekim izvorima, razmišlja se i o strancu

Nakon remija protiv Rijeke, poraza od Hajduka i debakla 9:2 u Ligi prvaka, Dinamo je odlučio smijeniti trenera Sergeja Jakirovića. Dakle, tri utakmice u nizu, s kojima je narušeno samopouzdanje u momčadi.

No, gostujući na HTV-u, u sklopu emisije o Ligi prvaka, na tu su temu govorili i Vedran Ješe, bivši nogometaš, te Anton Samovojska, ugledni sportski novinar.

'Nisam pobornik smjena, bez obzira na posljednje tri utakmice. Mislim da je dosta dobrih stvari napravio prošle sezone, ali, nažalost, takav je nogomet. Igrači i treneri se pamte po posljednjoj utakmici. Igrali su s 'krivom' ekipom u prvom kolu, Nijemci jednostavno melju i gaze do kraja. Igrali su prvu utakmicu na svom stadionu, imali su lošu sezonu i na kraju su demolirali Dinamo. Prevelika razlika u kvaliteti i Dinamo nije mogao proći lošije, obrana je bila loša, na kraju mi je žao prijatelja, igrali smo zajedno, ali pronaći će on drugi posao. Očekivano, s obzirom da se radi o Dinamu', rekao je Ješe, koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri nosio i Dinamov dres.

'Nije me to iznenadilo, još prošle sezone, bilo je na rubu hoće li ostati ili će ga smijeniti. Ipak, izvukao se i napravio fenomenalan rezultat. Nije problem u 9:2, nevolja je u tome što Dinamo igra, ova utakmica, igra obrane je bila nezamisliva, nikad nisam vidio takav kaos, to je bilo strašno. Najviše me boli, Dinamo je u fazi obrane igrao 5-3-2, a u zadnjoj liniji su bili svi stranci. Niti jedan igrač nije bio iz Dinamove škole ili druge hrvatske, ispalo je da nisu pogođena pojačanja', smatra Samovojska.

Na te se njegove riječi nadovezao Ješe ustvrdivši da je u prvih 11 bio samo Marko Pjaca iz Dinamove škole.

'Mislim da nije dobro da imamo 40 posto stranaca u HNL-u. Dovodimo polovne strance koji ne mogu igrati u nekim većim klubovima, pa biraju zbog izdašne ponude Dinama, Hajduka, Osijeka i Rijeke dolazak u Hrvatsku, ali oni ne donose veliku kvalitetu', zaključio je Ješe.

Mnoga imena spominju se kao mogući Jakirovićevi nasljednici, među kojima su Niko Kovač, Željko Sopić, Nenad Bjelica....

'Dinamo mora dovesti neko jako ime. Ova imena što se vrte po novinama, to je sve 'rekla-kazala'. Bilo bi dobro da dođe netko tko teži igri, tko teži nadigravanju za gol više, a ne neki defanzivni trener. S obzirom na Dinamo i kvalitetu ekipe, trener će donijeti i novu energiju', rekao je Ješe.

'Zanimljiva su ta imena, Niko Kovač je rekao da ne dolazi u obzir, to je razumljivo, imao je četiri milijuna eura plaće u Wolfsburgu, spominju se Bišćan, Bjelica, Sopić... Zanimljiva su to imena, ali Dinamu treba trener koji će donijeti preokret, pravi vatrogasac. Dinamo mora igrati aktivnije', zaključio je Samovojska.