kubanski velikan

Ispisao je povijest Olimpijskih igara, a onda je uslijedio potez zbog kojeg su mnogi zaplakali

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 07.08.2024 12:33
  • Objavljeno 07.08.2024 u 12:30
Bionic
Reading

Kubanski hrvač Mijain Lopez Nunez (41) u utorak navečer je ušao je u povijest Olimpijskih igara kao prvi sportaš koji je u istoj disciplini, grčko-rimski stil, osvojio pet zlatnih medalja

U finalnoj borbi grčko-rimskim stilom do 130 kilograma Lopez Nunez je nadjačao Čileanca Yasmanija Acostu Fernandeza 6-0 te je osvojio novu zlatnu medalju u sjajnoj karijeri.

Inače, Yasmani Acosta Fernandez je Kubanac koji je 2015. prebjegao te se od tada natječe za Čile. Veliki je prijatelj i nekadašnji sparing partner Mijaina Lopez Nuneza.

Ovom je pobjedom Lopez Nunez postao prvi sportaš u povijesti koji je u istoj disciplini osvojio pet zlatnih medalja.

Bio je to izuzetno emotivan trenutak za Lopeza čije ime je odzvanjalo s tribina i to samo dva tjedna prije njegovog 42. rođendana. A te godine su značile samo jedno - da Lopeza više nećemo gledati na Olimpijskim igrama...

>> video oproštaja kubanskog velikana pogledajte OVDJE.

Proslavio je kubanski div novo povijesno zlato sa svojim trenerima, a onda je napravio potez zbog kojeg su mnogi u dvorani i pred malim ekranima zaplakali.

Lopez je kleknuo i poljubio strunjaču, a onda izuo tenisice i ostavio ih tamo - te tako simbolično svima dao do znanja da je kraj, da ga više nećemo gledati u ringu.

On je svoje napravio, ispisao je povijest i postavio rekord koji će još dugo opstati.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal