na samom rubu

Istri prijeti izlazak iz HT Prve lige i prije kraja prvenstva!?

02.11.2017 u 18:08

Bionic
Reading

Nogometni klub Istra unatoč pozitivnim rezultatima u posljednjim utakmicama i dalje se nalazi u teškoj financijskoj situaciji, a Glas Istre tvrdi da bi mogla postati prvi klub koji bi usred sezone istupio iz HT Prve lige...

Podsjetimo, nogometaši Istre već dugo ne dobivaju redovito plaću, a klub se našao u financijskim problemima otkad je američki vlasnik Michael Glover digao ruke od ovog projekta i veliko je pitanje što će napraviti sa svojim vlasništvom.

  • +6
Istra 1961 - Rijeka Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Od uprave su potraživanja sve veća, a Glas Istre tvrdi da bi klub iz Pule mogao postati prvi u povijesti koji će napustiti elitni rang domaćeg prvenstva usred sezone, zbog nemogućnosti podmirivanja svojih financijskih obaveza.

Bila bi to velika šteta, jer momčad se u svojim posljednjim utakmicama može pohvaliti remijem s Dinamom i pobjedom protiv Rijeke te bi na travnjaku definitivno mogla izboriti opstanak u HT Prvoj ligi, ako igračima to bude omogućeno.

Iako je trener Darko Raić Sudar najavio da bi remi u ponedjeljak s Interom mogao biti 'labuđi pjev' njegove momčadi, iz uprave je stigla potvrda će se Istra još barem neko vrijeme nastaviti s igranjem utakmica.

Autor: youtube

'Momčad sigurno u petak kreće za Vinkovce gdje će provesti pet dana tijekom kojih će odigrati dvije utakmice s Cibalijom, u subotu prvenstvenu te potom u utorak osminu finala Hrvatskog kupa,' izjavio je za Glas Istre Darko Podnar, operativni direktor kluba.

Prodaja Istre novom vlasniku čini se kao najbolje rješenje u ovom trenutku i spas za ovog prvoligaša, ali taj scenarij tek treba biti realiziran...