KVALIFIKACIJE ZA EP

Italija odabrala stadion na kojem će ugostiti Hrvatsku

17.07.2014 u 17:25

Bionic
Reading

Talijanski nogometni savez objavio je kako je u sklopu kvalifikacija za Euro 2016. odlučio ugostiti hrvatsku reprezentaciju u Milanu

U sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, Hrvatska će odmjeriti snage protiv Italije, Norveške, Bugarske, Azerbajdžana i Malte, a nastup u svojoj skupini otvorit će 9. rujna domaćom utakmicom protiv Malte.

Gostovanje u Italiji na rasporedu je u četvrtom kolu, 16. studenoga, a grad domaćin bit će Milano, izabrao je Talijanski nogometni savez. Hrvatska će tako zaigrati na poznatom stadionu Giuseppe Meazza.

Zanimljivo, četverostruki prvaci svijeta još ne znaju za pobjedu protiv 'kockastih', a odigrali su ukupno šest utakmica. Hrvatska je Italiju dobila čak triput, a tri su dvoboja okončana neriješeno.

Prvi susret bio je u kvalifikacijama za EP 1994. u Palermu kada je Hrvatska slavila 2:1, a godinu dana kasnije u Splitu je bilo 1:1. U prijateljskom dvoboju u Zagrebu 1999. nije bilo golova, a velika pobjeda bila je ona na SP-u 2002. u japanskom Ibarakiju s 2:1. U Livornu u pripremnoj utakmici 2006. smo bili bolji 2:0, a zadnji sraz Hrvatske i Italije bio je na prošlom Euru u Poljskoj 2012. kada je rezultat bio 1:1.

Jedna od najvećih pobjeda Hrvatske