psk_2

U SRIJEDU PO POBJEDU

Ivan Perišić: Moramo ispraviti sve loše iz prve utakmice

Bionic
Reading

Prema uobičajenoj praksi, dan uoči utakmice, uz izbornika, pred novinare dolazi ili kapetan, ili netko od dokapetana. A kako je Modrić 'gostovao' pred okršaj sa Španjolcima, prije ogleda s Albanijom, na novinarska je pitanja odgovarao Ivan Perišić

Točno devet mjeseci od teške ozljede, ali i mukotrpne terapije, koja je očito urodila plodom, Ivan Perišić trebao bi započeti ogled protiv Albanije. Riječ je o utakmici drugog kola B skupine, u kojoj Hrvatska ima veliki pritisak, jer u prvom je kolu poražena od Španjolske 0:3.

Naravno, Perišić je prvo opisao svoje stanje, jer dugo smo ga čekali.

'Osjećam se super, jedva čekam utakmicu i da ispravimo sve loše iz prve utakmice', rekao je Ivan Perišić, koji je dosad odigrao 132 utakmice u dresu Vatrenih i zabio 33 gola.

Znači li, kad ste ovdje, da sutra krećete od 1. minute?

'Ne mora značiti, jer već je bilo dogovoren ovaj raspored. Uvijek ide prvo Luka, pa ja, pa Kovači, Vida'.

Što mislite o Albancima?

'Dobra su ekipa. Dobro su odradili kvalifikacije, gledali smo još par videa i proći ćemo još neke detalje. To ćemo zadržati za nas. Oni su fanatična ekipa, trkački moćna i ginut će na terenu od početka do kraja. Ako mi nećemo igrati tako, onda će nam biti teško. Od prve minute ful gas i idemo po pobjedu'.

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla u Hamburg, 18.6.2024. Izvor: Pixsell / Autor: PIXSELL Marko Lukunic Pixsell

Rekli ste ful- gas, baš kao i Kramarić. Kapetan Albanije rekao je da su protiv Italije trebali biti pametniji i usporiti utakmicu. Ako to naprave sutra, kako ćete se postaviti?

'Bit će važno biti strpljiv, ali od prve minute moramo krenuti bolje nego protiv Španjolske. Ako ne bude kao što ćemo planirati u prvom poluvremenu, imamo i drugo poluvrijeme i dosta momaka na klupi koji su spremni uskočiti'.

Ukoliko Hrvatska stigne do osmine finala, mogli bi na listi igrača s najvećim brojem nastupa preskočiti Darija Srnu. I što mislite, može li netko dostići Luku Modrića po broju nastupa?

'Iskreno, otkad sam počeo igrati za reprezentaciju 2011. godine bio sam koncentriran samo na nastupe. Radilo se dobro, produžili smo dosta nas ovu reprezentativnu karijeru, nismo mislili da ćemo ovoliko izdržati. Tu smo i dalje, radimo i dalje naporno, a dokle ćemo dogurati s nastupima... Luku će netko teško dostići. Imamo par momaka koji su debitirali mladi, sve je više utakmica pa je i sve moguće'.

Perišiću je ovaj stadionu HSV-a posebno drag.

'Ovo mi je jedan od najdražih stadiona u Njemačkoj, uvijek je bila prava atmosfera, a takvu je očekujem i sutra'.

  • +20
Hrvatska nogometna reprezentacija stigla u Hamburg, 18.6.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL
Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal