psk_2

NIJE SLUŽBENo, ALI....

Dalić s čak tri nova igrača kreće po pobjedu protiv Albanije

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija posljednji trening uoči ogleda s Albanijom odradila je u svojoj bazi u Neuruppinu. Tijekom popodnevnih sati busom je krenula put od 200 kilometara prema Hamburgu, gdje će u srijedu od 15 sati igrati utakmicu drugog kola B skupine

Nakon suncem okupanog Neuruppena, Vatrene je u Hamburgu dočekala kiša. No, ona im nije stvarala probleme, jer trening je ovog puta, umjesto na stadionu gdje će se igrati utakmica, odrađen u bazi. U miru i potpunoj izolaciji, bez mogućnosti da se kakav špijun pojavi u obliku dežurnog električara.

Raspoloženje je ipak malo narušeno jer jutros je potvrđeno da Nikola Vlašić neće više biti na raspolaganju izborniku Daliću. Samim time, Dalić na raspolaganju sada ima igrača manje.

Naravno, nakon poraza od Španjolske, jasno je da Hrvatska u ogledu protiv Albanije, s kojom igra prvi put, mora tražiti pobjedu. Ali ono što zanima sve jest u kojem će sastavu na Volksparkstadionu istrčati Vatreni.

I sâm izbornik, jutro nakon debakla u Berlinu, najavio je promjene, ali o imenima i pozicijama nije govorio. I zato se sada nagađa tko će biti u početnih 11.

Tema je zanimljiva čak i Uefi, koja se također poigrala slaganjem sastava, te su se njezini novinari za ovaj sastav: Livaković - Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Sosa - Modrić, Kovačić, Pašalić - Majer, Petković, Kramarić.

Drugim riječima, u odnosu na ogled protiv Španjolske, novi su igrači Sosa, Pašalić i Petković.

Međutim, nekako ipak vjerujemo 'našim' izvorima, koji sugeriraju da bi se u početnih 11 mogao pojaviti Ivan Perišić, na poziciji lijevog beka, dok bi Joško Gvardiol preuzeo mjesto Martina Pongračića na stoperskoj poziciji. Također, Juranović bi mogao ući umjesto Stanišića na mjesto desnog beka. U veznoj liniji ostali bi Modrić, Kovačić i Brozović, dok bi na krilima ostali Lovro Majer i Andrej Kramarić. Promjena bi se mogla dogoditi i u špici, a o čemu smo pisali još u ponedjeljak, te bi Bruno Petković mogao ući umjesto Ante Budimira.

Dakle, u tom slučaju sastav bi izgledao ovako: Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol, Perišić - Modrić, Kovačić, Brozović - Majer, Petković, Kramarić.

U svakom slučaju, sve su ovo nagađanja i jedino bitno je da one koje Dalić izvede pruže puno više nego protiv Španjolske. I da se upišu prva tri boda. Za mirniji nastavak Eura.

Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal