london novi dom

Ivan Rakitić karijeru neće nastaviti ni u Serie A ni u La Ligi, već odlazi u engleski klub u kojem su hrvatski igrači ostavili dubok trag?

03.05.2020 u 10:44

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, od 2014. godine nosi dres Barcelone, i iako je posljednjih godina bio uz Lionela Messija jedan od ključnih igrača katalonskog velikana, ove sezone malo je ispao iz 'prvog plana', pa ga već mjesecima sele po raznim klubovima.

Ivan Rakitić mnogo je puta naglašavao, pa tako i posljednjih tjedana, da je za njega još uvijek čast biti dio kluba kao što je Barcelona. No, isto se tako jasno izrazio kada je rekao da nije 'vreća krumpira' i da će, ako već mora otići iz kluba, sâm odlučiti gdje će nastaviti karijeru.

Spominjali su se brojni klubovi, od španjolskih Atletica, Villarreala, Seville, do talijanskih Intera i Juventusa, a ove nedjelje Mundo Deportivo piše da se Rakitić nalazi i na radaru Tottenhama.

>> Iako ima 38 godina, Danijel Pranjić najveća je zvijezda lige u kojoj igra, a nama je priznao koju si grešku ne može oprostiti i zašto se nije vratio u Hrvatsku: To ti obilježi cijelu karijeru

Ovaj sportski dnevnik navodi kako je baš Tottenham glavni kandidat za dovođenje iskusnog veznjaka i da bi Rakitić od sljedeće sezone mogao surađivati s Joseom Mourinhom.

Razlog zašto baš Tottenham kotira najbolje, leži u činjenici da je Atletico demantirao sve napise, Sevilla pak nema novca, a vjerujemo da Villarreal nije toliko atraktivan hrvatskom reprezentativcu. U Juventusu ni sami ne znaju treba li im Rakitić ili ne, dok se iz Intera nisu izjašnjavali, ali s obzirom na njihovu šutnju, čini se da ni 'crno-plavi' nisu baš nešto zagrizli.

S druge strane, Barcelona bi ušla u trampu s Tottenhamom, nakon koje bi Katalonci dobili francuskog nogometaša Tanguyja Ndombelea.

Rakitić je u dresu Barcelone odigrao 299 utakmica i postigao je 35 golova, a s Kataloncima je osvojio čak 13 trofeja.

Vrlo brzo vidjet ćemo je li i ovo bila priča samo za jedan dan, ili bi Rakitić uistinu mogao nastaviti karijeru u klubu u kojem se Luka Modrić popeo na svjetsku pozornicu, ali i u kojem su i Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka i Stipe Pletikosa imali zapaženu ulogu.