DINAMO ZNA SVE O DINAMU

Iz Kijeva poručuju: Čop i Sammir su velike opasnosti

01.10.2012 u 14:03

Bionic
Reading

U kijevskom Dinamu ozbiljno se pripremaju za ogled drugog kola Lige prvaka protiv zagrebačkog imenjaka. Kako bi svog sljedećeg protivnika što bolje upoznali, angažirali su i svog skauta za Balkan Berislava Stanojevića koji je predstavio 'modri' sastav

U velikom razgovoru za klupski portal Stanojević je secirao igru i situaciju u zagrebačkom Dinamu.

'U Dinamu uvijek igraju mladi i kvalitetni igrači koje žele mnogi europski klubovi. Opasni su Vrsaljko, Mateo Kovačić, također i Duje Čop, koji odlično igra i nogom i glavom, dok recimo Sammir postiže gol skoro na svakoj utakmici, a Vida i Šimunić su odličan stoperski par', kazao je Stanojević te nastavio.

'Mislim da im u ovom trenutku jako nedostaje Badelj koji je otišao u HSV, no oni su vrlo pametna momčad koja jako dobro radi s mladim igračima i po meni imaju jednu od najboljih škola za mlade u svijetu te svake sezone stvore nekoliko igrača za prvu momčad.'

Dva Dinama su na pripremama u Austriji odigrala utakmicu koja je pripala hrvatskom prvaku.

'Tada je zagrebački klub dobio, no to ne znači ništa. Mi smo tek započinjali s pripremama dok su oni završavali i spremali se za kvalifikacije za Ligu prvaka. Što možemo očekivati od Dinama u Kijevu? Pokušat će odigrati remi protiv nas jer se nadaju da bi na kraju mogli osvojiti treće mjesto u skupini koje vodi u Europsku ligu. Ne vjerujem da će se doći braniti. Istina je da imaju dobre braniče, ali opasni su u kontranapadima. Za njih bi remi bio jednak pobjedi', kazao je Stanojević te na kraju dodao:

'Ipak vjerujem da će kijevski Dinamo pobijediti jer je kvaliteta momčadi na našoj strani.'

Na službenim stranicama kluba su se prisjetili dosadašnjih ogleda ta dva kluba, i to u sezoni 2003/04, kada je ukrajinski klub oba puta pobijedio, tvrdeći da je zagrebački klub tipičan izdanak jugoslavenske škole nogometa.