UOČI HAJDUKA

Jakirović najavio derbi pa se posebno osvrnuo na Mišića: Tu pušem i na hladno!

12.09.2024 u 12:44

Bionic
Reading

Dinamo i Hajduk sutra (20 sati, MAXSport1, MAXtv) igraju derbi 6. kola SuperSport HNL-a. Utakmicu je najavio trener Modrih, Sergej Jakirović

Dinamo sutra na Maksimiru igra protiv Hajduka (20 sati, MAXSport1, MAXtv) najveći derbi SuperSport HNL-a. Modri su trenutno vodeća momčad tablice, s četiri pobjede i jednim remijem u prvih pet kola. Hajduk je treći s 11 bodova, dva manje od Dinama.

Utakmicu je danas najavio trener Modrih, Sergej Jakirović:

'Očekuje nas derbi, prava utakmica u kojoj je svejedno tko je u kakvoj formi, zna se što ona nosi. To je utakmica za prestiž, veliko je to rivalstvo. Mi smo svoja dva tjedna iskoristili, koristili smo juniore, bilo nas je samo 11 bez njih. Oporavili smo se od sitnih ozljeda, vratili su nam se reprezentativci. Jako važno mi je da su se svi vratili zdravi. Od ponedjeljka smo napravili tri dobra treninga, danas nam još stiže Arber Hoxha, pa ćemo se kompletirati. Sutra želimo tri boda u derbiju', kazao je.

Međutim, ne slaže se s procjenom da je Dinamo u utakmici veliki favorit zbog nemira u splitskom klubu nakon odlaska sportskog direktora Nikole Kalinića:

'To više mediji potenciraju, mi znamo da nas čeka zahtjevna utakmica, nijedna s njima nije lagana. Obje momčadi će pružiti maksimum, svih dana sam zahtjevao samo da je fokus na prvu sljedeću utakmicu, derbi nam daje dodatan značaj. Ne preskačem utakmice, moja momčad će biti fokusirana. I želim da odigramo dobru utakmicu. Ako netko "preskače utakmice", to bi mogao biti problem za njega', rekao je.

  • +47
Rijeka - Dinamo, SuperSport HNL, 1.9.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Posebno se osvrnuo i na jednog od svojih najboljih igrača, Josipa Mišića, koji je lakše ozlijeđen i upitan za utakmicu:

'Danas ćemo procijeniti njegovo stanje. Tu pušem na hladno zbog prošlogodišnje situacije s Brunom Petkovićem kad je on izrazio želju da igra, pa smo ga izgubili na dva mjeseca. Da je peti mjesec, OK, pa neka se 'raspadne na terenu', ali pred nama je sad jako puno utakmica', zaključio je.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: GNK Dinamo
Standings provided by Sofascore