DINAMO - QARABAG 3:0

Jakirović: Napatili smo se dobro... Imali smo dva plana

20.08.2024 u 23:21

Bionic
Reading

Dinamo je na korak od plasmana u grupnu fazu Lige prvaka. Hrvatski prvak je u prvoj utakmici play-offa s 3:0 u Maksimiru slavio protiv azerbajdžanskog Qarabaga.

'Za gledatelje fantastična utakmica, za nas trenere... Čestitam dečkima, napatili smo se dobro. Potvrdilo se da je Qarabag opasna ekipa, koja gaji napadački nogomet i puno napada iz međuprostora. Protiv njih se jako teško obraniti ako ih ne stisneš odmah na prijemu loptu. Ipak, iskoristili smo njihove mane koje smo uočili. Na kraju smo ih kaznili', rekao je Dinamov trener Sergej Jakirović za Arenasport.

'Imali smo dva plana. Prvi je plan bio da ih zaganjamo, uzmemo loptu. Drugo poluvrijeme smo u 60. minuti promijenili sustav jer smo vidjeli da padamo energetski i nakon toga smo lakše dolazili do lijepih situacija pred golom. Znali smo da će biti teško i da su oni bolja momčad od Ludogoreca. Nevistić je bio fantastičan, a to je bilo posebno bitno.'

Uzvrat je u srijedu u Bakuu.

'Ovo je samo prvo poluvrijeme. Moramo biti mudri i pametni u uzvratu. Znali smo mi prokockati dva gola prednosti', rekao je Jakirović pa otkrio da je Stefan Ristovski ozlijedio zadnju ložu i da će se sutra znati koliko će pauzirati.

  • +78
Dinamo - Qarabag, Liga prvaka, kvalifikacije, 20.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

>> više statistike potražite OVDJE.