PREŽIVIO JE

Sergej Jakirović ostaje trener Dinama, ali...

27.10.2023 u 10:05

Bionic
Reading

Teška i neprospavana noć je iza trenera Dinama Sergeja Jakirovića koji se danas pojavio na zakazanom treningu momčadi u 11 sati

Ovakva crna serija Dinama dugo nije viđena! Podsjetimo, Dinamo je prvo poražen u derbiju od Hajduka, nakon toga su Modri kiksali u Prištini kod Ballkanija, a onda je uslijedio šokantan poraz u SuperSport HNL-u od Gorice 2:1 te na koncu ovaj najsvježiji od Viktorije Plzen.

>> Trener Dinama nakon debakla otkrio razmišlja li o ostavci; njegov je odgovor znakovit

Nakon teške noći trener Sergej Jakirović je stigao na zakazani trening momčadi u 11 sati. Najavljenog sastanka s čelnicima kluba nije bilo te je poveo momčad u pripremu za sljedeću utakmicu.

Kako tportal doznaje, od ljudi bliskih klubu, većina čelnika Dinama je mišljenja kako je Sergej Jakirović trebao odmah dobiti otkaz, a ostatak njih je mišljenja kako mu treba dati još barem jednu šansu da se spasi. A sljedeća utakmica Dinama je na rasporedu već u nedjelju, 29. listopada, kad kod kuće u 13. kolu SuperSport HNL-a dočekuju Lokomotivu (MAXSport1, 17.10 sati).

U svakom slučaju, vjerojatno bi Jakirović već nakon poraza od Viktorije Plzen bio smijenjen da u klubu imaju neko spremno rješenje.

I ovako ih je već otkaz Igoru Bišćanu koštao oko milijun eura, a jako skupo bi ih koštao i otkaz Jakiroviću. Naime, za njega su već platiti Rijeci odštetu (navodno 250 tisuća eura!) i uz to dali mu unosan ugovor.

A nema sumnje kako bi potencijalni kandidat koji se spominje, a to je Nenad Bjelica koji je opet slobodan nakon otkaza u Turskoj – poprilično koštao klub. Treći trener prije početka studenog je scenarij koji je donedavno bio nezamisliv.

Podsjetimo, nakon jučerašnjeg poraza od Viktorije Jakirović je rekao:

'Ne znam čeka li me sastanak, to je pitanje za Upravu. Imam trening u 11 sati, ali znam da je teška situacija. Ne razmišljam o ostavci, to znači da bih pobjegao, otišao... Ne želim to napraviti. Naravno da imam snagu podići momčad, znao sam gdje idem.'

I upravo ta izjava i odlučnost ga je vjerojatno spasila otkaza, ali isto tako će tek sad on i igrači osjetiti što je pritisak. Jer u domaćem prvenstvu Rijeka i Hajduk prijete, a u Europi su doživjeli – dva šamara u nizu. Zapravo više od dva jer su bili nadomak play-offa Lige prvaka s Bišćanom (AEK) i tad je sve krenulo u krivom smjeru.

Sudeći po glasovima čitatelja mala većina smatra kako bi Jakirović trebao dobiti otkaz. Ali očito je da čelnici kluba nemaju novo rješenje. Ili ga imaju i čekaju novi kiks…

  • +4
Dinamo - Viktoria Plzen, Konferencijska liga, igrači nakon poraza Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL
Standings provided by Sofascore