NAGLAŠENA SEKSUALNOST

Jasna poruka Chelseajeve heroine mladim liječnicama

11.08.2015 u 10:24

Bionic
Reading

Vikend dvoboj Chelseaja i Swanseaja donio je neumjerenu reakciju Josea Mourinha prema svojoj sjajnoj liječnici Evi Carneiro. Izostala je i isprika, u Chelseaju i dalje traje neugodna šutnja

Eva Carneiro je svojevrsni junak dana u Premiershipu. Uz brazilsku doktoricu koja se nakon rutinske intervencije našla na Mourinhovom udaru prvenstveno se veže atraktivan izgled, a manje se priča o činjenici da je lani Chelseajev ne pretjerano širok kadar ostao bez većih problema zahvaljujući radu tima kojemu je ona na čelu.

Mourinho se za opaske da 'ne razumije nogomet' nije ispričao jer je očito uvjeren da je u pravu, a Eva je sve što ima rekla putem društvenih mreža. Staloženo i u maniri koja ne šteti klubu, za razliku od nepromišljenog trenera.

No, engleski mediji podsjećaju na njezine lanjske izjave u Švedskoj gdje je govorila o svojoj visokoj poziciji na 'muškom poslu' sportskog liječnika.

'Krenimo od TV programa. Gdje god se pojavljuju liječnice uvijek je pretjerano naglašena njihova seksualnost, sretan je kraj kada one završe s Tomom Cruiseom, a ako ne onda su obično lezbijke. I to je atmosfera u kojoj se mlade cure trebaju odlučiti na ovu profesiju... Baš i nije poticajno, složit ćete se,' rezonira dr. Carneiro i poručuje.


'Često razgovaram s mladim kolegicama koje se tek probijaju i smatram da trebaju biti snažne i probitačne. Da ne sanjaju sretan završetak u vidu 'Toma Cruisea' nego da odlično obavljaju svoj posao i budu junakinje u onome što rade,' poručuje Brazilka.

Ona se u svom poslu etablirala i samo površan pogled na 'povijest bolesti' u Chelseaju dokazuje kako ulogu obavlja sjajno. Ako Mourinho ostane pri svome i nastavi ju marginalizirati u klubu ona će lakoćom pronaći novi posao. Ne zato što je lijepa ili atraktivna, već jer je fantastična u svome poslu.