kako nam je ovo promaknulo

Jeremy Clarkson je otkrio važnu vijest za Formulu 1 mjesecima prije službene objave

10.09.2024 u 15:55

Bionic
Reading

Obožavatelji Formule 1 vjeruju da je Jeremy Clarkson otkrio veliku vijest mjesecima prije nego što je ona službeno objavljena, i sada ne mogu vjerovati da to nitko nije primijetio.

Poznat po svojoj ulozi u popularnoj BBC-jevoj emisiji Top Gear, Jeremy Clarkson, kada ne radi na svojoj poznatoj farmi, provodi puno vremena u svijetu motosporta. Kao strastveni ljubitelj Formule 1, često se pojavljuje na Grand Prix utrkama diljem svijeta, a redoviti je gost i na VN Velike Britanije u Silverstoneu.

Navijači su tek nedavno shvatili da je Clarkson tijekom ovogodišnje utrke, koju je posjetio u srpnju, podijelio ekskluzivnu informaciju koja je prošla nezapaženo. Dok je razgovarao za ViaplayTV, Clarkson je izjavio:

'Želite li ekskluzivu? Znam da Adrian Newey traži kuću u Oxfordshireu, a ne u Marinellu.'

U svibnju, nekoliko mjeseci nakon Clarksonove izjave, Adrian Newey, dugogodišnji dizajner Red Bulla, potvrdio je da napušta ekipu u proljeće 2025., nakon 19 godina suradnje. Ova vijest potaknula je brojna nagađanja o njegovoj sljedećoj destinaciji, a Ferrari je postao vodeća opcija nakon što je potvrđeno da će Lewis Hamilton sljedeće sezone postati njihov vozač.

  • +19
Formula 1, Velika nagrada Italije, 1.9.2024. Izvor: EPA / Autor: Daniel Dal Zennaro

Međutim, Clarkson je već tada otkrio da Newey, njegov stari prijatelj iz školskih dana, nije tražio kuće u blizini Ferrarijevog sjedišta u Marinellu, već u Oxfordshireu. Dva mjeseca kasnije, potvrđeno je da će se Newey pridružiti Aston Martinu za sezonu 2025/26 i ostati u Engleskoj.