nova rasprodaja

Još jedan šok za Keka: najbolji strijelac Rijeke na kraju sezone odlazi u Serie A

26.03.2018 u 12:39

Bionic
Reading

Heber Araujo Dos Santos (26) mogao bi nakon samo jedne sezone u dresu Rijeke produžiti dalje. I to ne bilo kamo već ravno u Serie A. Za trenutno prvog strijelca Hrvatski Telekom Prve lige i najboljeg igrača Rijeke u ovoj sezoni stigla je izdašna ponuda Atalante...

Talijanski Calciomercato objavio je kako su čelnici Atalante odlučili pod svaku cijenu već ovog ljeta u Bergamo dovesti najboljeg igrača Rijeke i u ovom trenutku prvog strijelca Hrvatski Telekom Prve lige Hebera!

Realno, interes stranih klubova za Rijekinog Brazilca uopće ne treba čuditi jer Heber Araujo Dos Santos (26) ove je sezone pokazao i dokazao kako je jedan od najbolje odrađenih poslova momčadi s Rujevice. Stigao je iz Slaven Belupa u ljeto 2017. godine za samo 450.000 eura, a u dosadašnjem je dijelu sezone zabio 15 golova u prvenstvu uz još pet asistencija, dok je u još jedan gol zabio u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Heber je u karijeri igrao za brazilski Avai, CRAC i Figueirense, potom je 2015. godine stigao u armenski Alashkert iz Erevana, a sezonu 2016./'17. odigrao je za koprivnički Slaven Belupo. U momčadi 'farmaceuta' zabio je 10 golova, no odmah se vidjelo da je Heber igrač za veći klub. Pravo je čudo kako je 'promaknuo' skautima Dinama i Hajduka, no njegov talent uočili su na Rujevici te je prošlog ljeta potpisao trogodišnji ugovor s Rijekom, do ljeta 2020. godine. Kako god bilo, čini se da ga neće odraditi do kraja jer svojim je partijama privukao pažnju klubova 'preko granice'.

  • +8
Heber Araujo Dos Santos NK Rijeka Izvor: Profimedia / Autor: Pier Marco Tacca / Anadolu Agency

Heber je u trenucima kad je stigao na Rujevicu vrijedio oko 600.000 eura (procjena Transfermarkta), no danas mu je cijena četiri puta veća, oko dva i pol milijuna eura! Rijeka pak mora živjeti, a prodaja igrača jedan je od najboljih načina da se napuni klupska blagajna.

Talijanski mediji navode kako je Heber prvi izbor Atalante koja se u ovom trenutku bori za mjesta koja vode u Europu. Trener Gian Piero Gasperini, koji je u karijeri vodio Inter, Genou, Palermo..., s momčadi iz Bergama radi sjajan posao, no jedan izvanserijski napadač poput Hebera doslovno mu je neophodan ako Atalanta želi u ravnopravnu borbu s najjačim momčadima Serie A. Procjena je kako su spremni ponuditi oko dva milijuna eura, a čini se kako bi ta odšteta zadovoljila i čelnike momčadi s Rujevice. Novi su to problemi za trenera Rijeke Matjaža Keka koji će za sljedeću sezonu ponovno slagati novu momčad...