drag mu je pariz

Jose Mourinho ovom je izjavom izazvao šok na Old Traffordu

16.10.2017 u 17:40

Bionic
Reading

U trenerskoj karijeri dugoj 23 godine radio je u Portu, Barceloni, Benfici, Chelseaju, Interu, Real Madridu i Manchester Unitedu. Da, malo je klubova u kojima bi Jose Mourinho (54) mogao pronaći nove izazove, no čini se kako karizmatični Portugalac već zna svoju sljedeću destinaciju...

Jose Mourinho momčad Manchester Uniteda preuzeo je krajem svibnja 2016. godine, potpisao je vjernost 'crvenim vragovima' do 2020. godine. Navijači kluba s Old Trafforda ponadali su se kako je karizmatični Portugalac napokon trener/menadžer dostojan nasljedstva sir Alexa Fergusona. Nitko nije očekivao da se Mourinho na klupi Uniteda zadrži 'sto godina', ali većina u njemu vidi dugoročno rješenje.

Nažalost, Mourinho je razočarao sve navijače Uniteda. Jedna je izjava, jako dobro planirana i izbalansirana, izazvala sveopći šok na Old Traffordu.

'Još sam uvijek ambiciozan trener željan novih izazova. Siguran sam da moja karijera neće završiti u Manchester Unitedu', rekao je Jose Mourinho u razgovoru za francuski Telefoot i napomenuo:

'Neki dan moj sin koji živi u Londonu nije otišao u Manchester, već u Pariz na utakmicu PSG-a! Zašto ondje? Ondje ima nešto posebno. Nije samo grad, već gotovo sve... Čarolija, kvaliteta, mladost… To je fantastično!'

  • +12
Jose Mourinho golman Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Jasno je svima kako je Mourinho ciljao na momčad PSG-a. Zdrava logika kaže kako je to u stvari jedini klub koji bi mogao zadovoljiti njegove apetite. Nakon što je radio u Portu, Barceloni, Benfici, Chelseaju, Interu, Real Madridu i Manchester Unitedu nema momčadi koja bi ga mogla zaintrigirati. U Engleskoj ni City, ni Liverpool ni Arsenal nisu njegov 'kalibar', u Italiji je to možda Juventus, a u Barcelonu nakon Reala nema smisla ni dolaziti, pa tako jedino ostaje PSG. Dakle, nakon Manchestera sljedeća 'stanica' Josea Mourinha je - Pariz.