A BAŠ GA KRENULO

Josip Brekalo vraća se u Hrvatsku? Osim Hajduka, spominje se i...

30.07.2024 u 09:09

Bionic
Reading

Pred hrvatskim nogometašem Josipom Brekalom, po svemu sudeći, opet su neizvjesni dani. Iako je 'zacrtao' ostanak u Fiorentini, talijanski mediji navode kako se to možda ipak neće realizirati

Ofenzivno krilo, 26-godišnji Josip Brekalo, u ljeto 2016. napustio je Dinamo i otišao u Wolfsburg. Potom je igrao za Stuttgart, Torino i Fiorentinu, a onda je ove zime bio na korak do povratka, odnosno posudbu, u svoj matični klub - Dinamo.

No, umjesto u Zagreb, otišao je u Split, točnije u Hajduk, te izazvao priličnu kontroverzu, jer svi znamo kako se tretiraju odlasci u redove najvećeg rivala.

Istina, kasnije je Brekalo pokušao objasniti kako je on za taj transfer najmanje kriv, prebacujući odgovornost na čelnike zagrebačkog kluba, koji mu se nakon - navodnog usmenog dogovora - više nisu javljali.

Na kraju sezone, Brekalo se s posudbe iz Hajduka vratio u Firencu, a sada je na dispoziciji treneru Raffaeleu Palladinu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Kako pišu specijalizirani portali za događanja u Fiorentini, glavni razlog zašto Palladino koristi Brekala je odsustvo dvojice Argentinaca, Nice Gonzaleza i Lucasa Beltrana. Prvi je na odmoru zbog nastupa na Copa Americi, a drugi brani boje Argentine na olimpijskim igrama.

Brekalo se očito jako trudi uvjeriti trenera da ga zadrži, a u utakmici protiv Boltona zabio je i gol.

Ipak, ako je vjerovati talijanskim medijima, Josip Brekalo tražen je u Italiji i Hrvatskoj. Napadača Fiorentine žele dovesti Parma, Monza i Genoa, ali zainteresirani su Dinamo i Hajduka.

Talijanski mediji ističu da bi Gennaro Gattuso rado vidio Brekala u dresu Hajduka iduće sezone.

Fiorentina je navodno promijenila zahtjeve i spremna je prodati igrača kojemu ugovor istječe na ljeto 2026. godine.

Brekalova cijena kreće se oko 3 milijuna eura.