KVALIFIKACIJSKI TURNIRI

Jugu pobjeda, ali ne ovisi samo o sebi; Mladosti poraz, ali ovisi sama o sebi

14.09.2024 u 19:54

Bionic
Reading

Vaterpolisti dubrovačkog Juga AO u svom su trećem nastupu na kvalifikacijskom turniru za plasman u Ligu prvaka kojemu su i domaćini upisali drugu pobjedu svladavši Barcelonu sa 14:9 (2:1, 5:4, 6:2, 1:2), dok je zagrebačka Mladost u 2. kolu turnira u Kragujevcu pretrpjela prvi poraz izgubivši od mađarskog BVSC Zugla sa 13:14 (6:5, 2:2, 2:5, 3:2).

Igrači Juga 'slomili' su otpor Barcelone u trećoj četvrtini koju su dobili sa :-2 i tako u posljednjih osam minuta ušli s visokom prednosti od 13:7. Sa šest bodova Dubrovčani su trenutačno drugi na ljestvici, tri boda više ima vodeći Jadran iz Herceg Novog koji je bio bolji sa 14:12 u međusobnom dvoboju u petak, a kako će plasman u Ligu prvaka izboriti samo pobjednik skupine Jugu u nedjelju, osim pobjede protiv nejake Banja Luke, treba i poraz Jadrana od Barcelone.

Rino Burić s tri te Vlaho Pavlić i Bogdan Đerković s po dva gola predvodili su Jug, dok je Pol Daura bio strijelac četiri gola za Barcelonu.

Mladost je usprkos minimalnom porazu od Zugla ostala u igri za prvo mjesto u skupini, no za takav uspjeh potrebna joj je pobjeda protiv domaćina turnira Radničkog od najmanje dva gola razlike u njihovom međusobnom ogledu u nedjelju. Naime, u petak je Radnički svladao Zuglo sa 10:9, pa bi se u slučaju pobjede Mladosti protiv Radničkog stvorio krug od tri momčadi s istim brojem bodova, a u tom bi slučaju o konačnom redoslijedu odlučivao međusobni omjer.

Konstantin Harkov i Franko Lazić su sa po tri gola bili najefikasniji kod Mladosti, dok je Zsombor Ekler s osam pogodaka bio nerješiva enigma za obranu Zagrepčana u sastavu Zugla.