prvo pojačanje redsa

Jürgen Klopp dovodi igrača prema svojoj želji, 27-godišnjaka u čiju su klasu mnogi sumnjali: Sretan sam što su pogriješili u procjenama

24.05.2021 u 21:29

Bionic
Reading

Furioznim završetkom i s pet uzastopnih prvenstvenih pobjeda, Liverpool je donekle spasio sezonu i izborio nastup u Ligi prvaka. Jürgen Klopp, njemački stručnjak na klupi Redsa, odmah se je primio posla i navodno je već dogovorio prvo pojačanje za sljedeću sezonu

Redsi već sastavljaju momčad za sljedeću sezonu, a prema pisanju brojnih otočkih medija, Jürgen Klopp na korak je do dogovora s napadačem Leeds Uniteda, 27-godišnjim Patrickom Bamfordom.

Ova je priča već bila aktualna, a sada, kako se približava ljetni prijelazni rok, čini se da će se i realizirati. I to do sredine lipnja, jer na Anfieldu su odlučili ispuniti želju Kloppu te mu dovesti igrača po njegovom ukusu. Novac je navodno već spremljen.

Jürgen Klopp je veliki fan Bamforda i to je javno govorio.

'Kakav je igrač taj Bamford! Sjećam se da su ljudi govorili da je Leedsu potreban pravi golgeter, da Patrick nije dovoljno dobar i slično. Sretan sam što su svi pogriješili u procjenama. On je izuzetan igrač i nevjerojatan radnik na terenu', prisjetili su se novinari Kloppovih riječi.

Bamfordova trenutna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 18 milijuna eura, a ugovor s Leedsom ima do ljeta 2022. godine, tako da je i momčadi koju vodi Marcelo Bielsa u interesu već ovog ljeta prodati Bamforda, kako bi zaradila lijep novac. U protivnom, sljedećeg bi ljeta mogao otići besplatno.

Inače, Bamford je sa 17 postignutih golova četvrti strijelac Premier lige, a tu poziciju dijeli sa Sonom iz Tottenhama, Ispred njih su najefikasniji Kane (23 gola), Salah (22 gola) i Fernandes (18 golova). S time da je napadač Leedsa od tih 17 golova, tek dva zabio s 11 metara.