OSMINA FINALA LP-A

Juventusu pobjeda, ali i žal za propuštenim prigodama

24.02.2015 u 22:40

  • +7

Liga prvaka 24.02

Izvor: Reuters / Autor: reuters

Bionic
Reading

U prvoj utakmici osmine finala između Juventusa i Borussije pobjeda je pripala domaćinima, koji su slavili sa 2:1. No, imaju domaćini za čime žaliti jer Juve je promašio prilična broj dobrih prigoda. Uzvrat je na rasporedu 18. ožujka u Dortmundu

NISSAN VAS NAGRAĐUJE

Izaberite #GENIUS gol tjedna i osvojite nagrade. Nissan je za vas pripremio bogate nagrade: lopte Adidas, nogometne dresove Adidas i druge bogate nagrade. Registrirajte se OVDJE.

Bio je to njihov prvi međusobni susret nakon svibnja 1997. kada su u Munchenu igrali finale Lige prvaka. Borussija je tada slavila 3:1 osvojivši svoj jedini naslov europskog prvaka.

Nakon miroljubivog otvaranja utakmice, Juventus je poveo u 13. minuti nakon brze kontre. Morata je od centra povukao loptu po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i pucao. Weidenfeller je kratko odbio, a odbijanac je Tevez pospremio u mrežu. No svega pet minuta kasnije gosti su stigli do izjednačenja i to nakon velike pogreške Giorgia Chiellinija.

Stoper 'Stare dame' se kao posljednji igrač okliznuo izgubivši loptu što je iskoristio Reus te lakoćom svladao Buffona. Iduće minute donijele su dominaciju gostiju, a dodatne probleme Juventusu donijela je ozljeda 'fantasiste' Pirla u 37. minuti. Talijanski prvak se u završnici prvog dijela ipak uspio pribrati i stići do novog vodstva. Tevez je prošao dvojicu suparničkih igrača dodao na krilo do Pogbe koji je ubacio s lijeve strane, a usamljeni Morata poslao loptu u mrežu.

U drugom poluvremenu Borussija je imala nešto veći posjed lopte, no sve do 70. minute nije bilo pravih prilika. Tada je zaprijetio Tevez s ruba kaznenog prostora, no pucao je pored Borussijina gola. Pet minuta kasnije opalio je i Mhitarjan, no nedovoljno precizno. Tevez je odličan nastup mogao okruniti golom u 77. minuti no njegov udarac je odlično zaustavio njemački vratar.

Liga prvaka, Završnica

Juventus 2 1 Borussia Dortmund
<

Strijelci

1:0 C. Tévez (13') 1:1 M. Reus (18')
2:1 Morata (42')

Sastavi

G. Buffon R. Weidenfeller
G. Chiellini M. Julian Hummels
L. Bonucci S. Papastathopoulos (45' O. Kirch)
S. Lichtsteiner L. Piszczek (32' M. Ginter)
P. Evra M. Schmelzer
P. Pogba I. Gundogan
C. Marchisio H. Mkhitaryan
A. Pirlo (37' R. Pereyra) M. Reus
A. Vidal (86' S. Padoin) P. Aubameyang
Morata N. Sahin
C. Tévez (89' K. Coman) C. Immobile (76' J. Blaszczykowski)

Žuti kartoni

A. Vidal 48'
R. Pereyra 79'