daniel šarić hrabro prognozira

Kad ovo kaže bivši igrač Rijeke i Dinama, onda je sve jasno!

03.04.2017 u 11:34

Bionic
Reading

Ovog vikenda vodeće momčadi MAXtv Prve lige, Rijeka i Dinamo, upisale su pobjede te je na vrhu ostala ista bodovna razlika

Hrvatsko nogometno prvenstvo polako ulazi u završnicu, a čini se da će nakon dugo godina ona biti vrlo neizvjesna. Vodeća Rijeka u lovu je na prvi, povijesni naslov, a u posljednjih deset kola ulazi s četiri boda prednosti pred Dinamom.

'Modri' pak žele 12. uzastopni naslov i nadaju se da u preostalim kolima mogu dostići prednost Kekove momčadi. A novi sportski direktor Romeo Jozak čak je sugerirao momčadi s Rujevice da im se 'investicije neće isplatiti, jer Dinamo će biti prvak'.

Ovog vikenda, točnije u subotu od 19 sati, na Rujevici će se igrati prvi od dva preostala prvenstvena derbija, a bivši hrvatski reprezentativac te igrač koji je nosio dres oba kluba, Dario Šarić, procijenio je da Rijeka ove subote ima prvu meč loptu.

'Ovo je utakmica koja bi puno toga mogla odlučiti. Za obje momčadi, po mom mišljenju, ovo je utakmica sezone. Rijeka, ako ne izgubi, ima 90 posto izgleda biti prvak. Ako pobijedi - onda je prvenstvo gotovo, ali ako Dinamo osvoji bodove, onda se 'modri' apsolutno vraćaju u bitku za naslov te će možda imati i laganu psihološku prednost', rekao je za tportal.hr Daniel Šarić, koji se nakon igračke karijere upustio i u trenerske vode.

Nakon rada s omladinskim pogonom Rijeke već duže vrijeme je u stručnom stožeru Nenada Gračana, s kojim vodi hrvatsku U-21 selekciju.

'Rijeka i Dinamo toliko su bolji od ostatka lige da ne vjerujem da će do kraja prvenstva gubiti bodove. Stoga će se pitanje prvaka rješavati u tim međusobnim utakmicama', istaknuo je.

Proljetni dio sezone donio je bolje igre 'modrih' nego u prvom dijelu?

'Slažem se, Dinamo se definitivno dignuo. Međutim, Kekova momčad ostala je na visokom nivou, konstantna je i pobjeđuje u kontinuitetu.'

Velika prednost Rijeke mogla bi biti i prepuna Rujevica?

'Definitivno. U gradu se osjeća taj zanos. Bit će to pravi derbi i atmosfera kakvu zaslužuju vodeće momčadi lige.'

Igrali ste u oba kluba. Znači li to da su i simpatije podijeljene?

'Ni govora. Rijeka je moj grad, moj klub, u kojem sam odrastao, u kojem sam proveo velik dio igračke, potom i trenerske karijere. U Maksimiru sam proveo pet godina i vežu me uz 'modre' lijepe uspomene, ali sada bih želio da Rijeka osvoji svoj prvi, povijesni naslov.'

S obzirom na to da ste velik dio karijere proveli baš u ta dva kluba, pamtite li neki od derbija a da je imao ovakvu težinu?

'Ne, jer Rijeka se u moje vrijeme nije borila za naslov. Iako pamtim okršaj iz sezone 2004./2005. godine, kada smo vodili 4:0, ali je na kraju Dinamo izvukao blaži poraz 4:2', zaključio je Šarić.