PRIJE VIŠE OD DESET GODINA

Kada pročitate što je Jürgen Klopp rekao o Ivanu Perišiću...

14.08.2024 u 08:30

Bionic
Reading

U utorak je sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić potvrdio kako je, zajedničkim dogovorom, odlučeno kako klub i Ivan Perišić prekidaju suradnju

Iako je još uoči putovanja u Zagreb na utakmicu s Lokomotivom bilo jasno kako na relaciji Hajduk - trener - Perišić nešto ne štima, Gennaro Gattuso je izjavom nakon utakmice to samo potvrdio.

Naime, tada je talijanski trener otkrio kako je Perišić još 20-tak dana ranije zatražio dozvolu za napuštanje kluba.

Uslijedile su žestoke reakcije Hajdukovih navijača, prgasivši Perišića izdajnikom, koji je u Split došao samo revitalizirati karijeru.

A da bi se tome stalo na kraj, pred medije je izašao sportski direktor Nikola Kalinić, i objavio.

'Žao nam je što se stvorila atmosfera koja se izrazito negativno odrazila na klub, ali posebno na Ivana i obitelj koji su nezasluženo doživjeli brojne neugodnosti. Znalo se od prvog dana da Ivan vjerojatno ostaje do kraja ljeta', kazao je Kalinić i nastavio:

'Nažalost, u posljednjih nekoliko dana došlo je do nesuglasica koje su rezultirale sporazumnim dogovorom te su obje strane u mirnom tonu zaključile kako se suradnja neće nastaviti. U narednim danima ćemo donijeti odluku hoće li razlaz biti u formi transfera ili sporazumnog raskida ugovora. Zbog izrazite važnosti utakmice koja je pred nama, potpuni fokus cijelog Kluba je na uzvratnoj utakmici zato pozivam navijače da daju punu podršku momčadi i stručnom stožeru pred ispunjenim Poljudom na putu prema play-offu', zaključio je sportski direktor Bilih.

Tijekom utorka svoj je stav iznio i Ivan Perišić.

'Došao sam u Hajduk u nadi da ćemo zajedno ostvariti san i uzeti titulu. Imao sam dobar ugovor u Tottenhamu, a i ozlijeđen sam imao izvrsnu ponudu velikog stranog kluba, gdje bih imao fantastične uvjete za rehabilitaciju i barem jednake šanse za igranje, kao što sam imao ovdje. Umjesto toga, na poziv uprave kluba i navijačkog puka, odabrao sam život bez obitelji koja živi u inozemstvu (što je i jedan od razloga za 'famoznu' klauzulu) u nadi da mogu pomoći u borbi za naslov i plasman u grupnu fazu Lige prvaka', ispričao je Perišić za Dalmatinski portal i nastavio.

'Pa valjda je svima jasno da Hajduk i Split nisam odabrao zbog para ili zdravstvene njege. U želji da pomognem sam puno puta svoje zdravlje i svoju obitelj stavio u drugi plan i ne žalim zbog toga jer ni ne znam drugačije, ali u nedjelju navečer je netko drugi svojim istupom odlučio kako mu moja pomoć više nije potrebna'.

Naravno, na čijoj su strani navijači, teško je zaključiti. Međutim, prema njihvoim reakcijama čini se da su ipak zauzeli stav i podržali Gattusovu, odnosno klupsku odluku. A da Perišiću ovo nije 'prvi put', potvrđuje i situacija iz dortmundske Borussije, kada je žuto-crne vodio Jürgen Klopp.

Iako ga je volio i smatrao 'mašinom', legendarni Jürgen Klopp je u Borussiji ovako opisao Perišića.

'Profesionalni je nogometaš nesretan ako ne igra. U takvoj situaciji drži usta zatvorenima jer je to bolje rješenje. Treniraš, radiš naporno i igraš. Javno žaljenje nalikuje dječjem vrtiću'.

Perišić je tada očito tvrdio da nema tretman koji zaslužuje te je smatrao da je veći i od kluba, a kod Kloppa to nije moglo proći. On ga je spustio na zemlju i poručio mu da su red, rad i disciplina ključne stvari ako želi biti uspješan i dobra igrač.