neugodna situacija

Vraća li se Perišić na Poljud ili ćemo svjedočiti ponavljanju slučaja Livaja?

13.08.2024 u 21:05

Bionic
Reading

Ivan Perišić je nakon višegodišnje kampanje #vrimeje vrlo brzo po njenoj realizaciji napustio Hajduk. Da nešto ne štima dao je nagovijestiti trener Gennaro Gattuso koji ga je izostavio iz momčadi za utakmicu s Lokomotivom, a vrlo brzo sve je potvrdio sportski direktor Nikola Kalinić

Odlazak Perišića iz Hajduka izazvao je veliko nezadovoljstvo među navijačima koji skidaju njegovo prezime s dresova i verbalno udaraju po legendarnom Vatrenom.

'Nažalost, u posljednjih nekoliko dana došlo je do nesuglasica koje su rezultirale sporazumnim dogovorom te su obje strane u mirnom tonu zaključile kako se suradnja neće nastaviti. U narednim danima ćemo donijeti odluku hoće li razlaz biti u formi transfera ili sporazumnog raskida ugovora. Zbog izrazite važnosti utakmice koja je pred nama, potpuni fokus cijelog Kluba je na uzvratnoj utakmici zato pozivam navijače da daju punu podršku momčadi i stručnom stožeru pred ispunjenim Poljudom na putu prema play-off', rekao je Kalinić o slučaju Perišić te stao u zaštitu igrača:

'Žao nam je što se stvorila atmosfera koja se izrazito negativno odrazila na klub, ali posebno na Ivana i obitelj koji su nezasluženo doživjeli brojne neugodnosti. Znalo se od prvog dana da Ivan vjerojatno ostaje do kraja ljeta.'

Nikola Kalinić - Ivan Perišić odlazi iz Hajduka Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HNK Hajduk TV / Youtube

I baš ova zadnja rečenica kao da je bila okidač za napade na Ivana Perišića koji bi s reprezebtacijom Hrvatske trebao istrčati na punom Poljudu u utakmici Lige nacija protiv Portugala 18. studenoga.

Hoće li se strasti do tada primiriti ili će izbornik Zlatko Dalić morati izostaviti Perišića iz reprezentacije ostaje nam za vidjeti. Bude li se držao svojih načela, izbornik će izabrati ovo drugo jer tako je postupio u slučaju Livaja kojeg nije uvrstio u reprezentaciju za važnu utakmicu kvalifikacija za Euro na Rujevici protiv Latvije.

Svemu je prethodio verbalni napad na napadača Hajduka na treningu reprezentacije od strane navijača. Uslijedio je izostanak reakcije stožera i suigrača dok su uvrede letjele prema Livaji i njegova reakcija prema navijaču koji ga je vrijeđao.

'Nakon lipanjskog incidenta na Rujevici i posljedičnog Markovog odlaska iz reprezentacije, smatrao sam da je i zbog reprezentacije i zbog Marka najmudrije poštedjeti ga u ovoj akciji. Poznato je kako smo uvjetno kažnjeni od strane Uefe te bi svaki potencijalni incident mogao rezultirati kaznom da protiv Turske igramo bez gledatelja te smatram da je s obzirom na sve te okolnosti ovo razumna odluka. Kako sam još u lipnju istaknuo, Marku su vrata reprezentacije ostala otvorena. Nakon rujanske akcije razgovarat ću s s Markom o njegovom statusu, jer on ima svoje mjesto u reprezentaciji i želimo da se u njoj osjeća ugodno, kao i svaki reprezentativac', rekao je tada Dalić.

Livaja se u reprezentaciju više nikad nije vratio, a Dalić je uoči Eura 2024, poučen ovim neugodnim iskustvom, treninge reprezentacije na istoj toj Rujevici zatvorio za javnost.

Slučaj Perišić sada ga stavlja na novu kušnju.