MASTERS LONDON

Kakav fijasko! Čilić umjesto borbe šaptom pao protiv Noleta

10.11.2014 u 22:29

Bionic
Reading

S dva puta po 1:6 Marin Čilić poražen je u prvom susretu mastersa u Londonu protiv Novaka Đokovića, prvog igrača svijeta. Marin je odigrao jedan od najlošijih mečeva ove sezone , a u drugom ga susretu čeka Tomaš Berdych

Marin Čilić odservirao je prvi gem meča te ga osvojio bez da je Đokoviću prepustio ijedan poen. U tom trenutku, malo je tko mogao pomisliti kako će slijedećih osam gemova osvojiti Novak Đoković, često na svoj servis i bez prepuštenog poena, a da će u isto vrijeme Marin Čilić griješiti kod elementarnog izvođenja udaraca te biti gotovo uvijek lošiji kod svake duže izmjene.

Tako je prvi set otišao Đokoviću 6:1, a kada je poveo u drugom 2:0, činilo se da se Čilić probudio. Ponovo je osvojio gem bez da je dao protivniku ijedan poen, a kada je

Razlozi poraza

Čilić je odradio možda i najlošiji meč ove godine. Napravio je gotovo četiri puta višeneforsiranih pogrešaka nego li je imao direktnih poena, a također je imao tek jedan as servis tijekom cijelogsusreta

slijedeći gem započeo s dva vrlo dobra servisa moglo se pomisliti kako se vratio u meč. No, ponovo što jeftine pogreške, a što tek bolji udarci od strane Novaka Đokovića bili su dovoljni kako bi prvi igrač svijeta osvojio slijedeća četiri gema i došao ponovo do 6:1 u drugom setu.

Teško je reći što je točno presudilo, ali dojam je kako je Čilić bio potpuno indisponiran te odradio možda i najlošiji meč ove godine. Napravio je gotovo četiri puta više neforsiranih pogrešaka nego li je imao direktnih poena, a također je indikativna činjenica da je imao tek jedan as servis tijekom cijelog susreta.

Đoković nije radio ništa drugo nego tek kontrolirao igru te dopuštao Čiliću da pogreškama tjera vodu na njegov mlin. Tek bi povremeno odigrao kakav vanserijski potez, ali protiv ovakvog Čilića više nije bilo niti potrebno.

Sve u svemu, Đoković je ostvario svoju najlakšu pobjedu protiv Čilića 6:1, 6:1, a Marin će morati u potpunosti promijeniti svoj pristup i igru ako mislim na ovom turniru doći barem do jednog seta, a kamoli do pobjede.