LOZO I TOPLAK OTVORENO

Kako će Gattuso doživjeti ove riječi: U tjednu kada je smijenjen Kalinić...

28.09.2024 u 09:14

Bionic
Reading

Pred nogometašima Hajduka ove je nedjelje (20 sati, MAXSport 1, MAXtv) Jadranski derbi. Ogled s Rijekom igra se na Rujevici, a uoči tog dvoboja talijanski stručnjak na klupi splitske momčadi, Gennaro Gattuso dobio je komplimente Marka Loze

Splićanin Marko Lozo, koji se bavi trenerskim poslom, a posljednji posao imao je na klupi Solina 2023. godine, gost je ovotjedne emisije Sport nedjeljom, a koja će se emitirati 29. listopada u 13.20 sati na MAXSportu 1 (MAXtv).

Sada se Lozo osvrnuo na Hajdukovog trenera Gennara Gattusa.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Kada je Gattuso dolazio, nisam imao simpatije za trenera takvog tipa. Više sam preferirao Sousu, koji je bi Kalinićev trener u Fiorentini, zbog neke njegove taktike. I htio sam da Hajduk tako nekako igra. I zbilja nisam imao simpatija, pogotovo nakon onih prvih nekoliko utakmica, pa protiv Ružomberoka. Ono je zbilja bilo negledljivo. Međutim, danas stvarno imam simpatiju prema njemu kao treneru. Jer u tjednu kada je smijenjen Kalinić, on je bio toliko fokusiran na utakmicu protiv Dinama. Taktički je odigrao fenomenalno, iskoristio sve što mu je Dinamo ponudio. On na poluvremenu dolazi pred Torcidu, diže tu publiku, kada više nitko u njih ne vjeruje. On osjeća da može nešto napraviti Dinamu, i pobijedi. Svi slave, a njegov pomoćnik povlači Gattusa i uvodi Eleza. I još jedan detalj, 60. minuta, Ademi traži zamjenu. Jakir odlazi do Perkovića, Perković do kondicijskog trenera, Rog u igru. A Roga nema na zagrijavanju. Kondicijski trener gleda, šalje Stojkovića u svlačionicu, on odlazi po Roga. A on kasnije promašuje dvije odlične šanse. Dakle, razlika je u detalju', pojasnio je Lozo.

Lozo o Gattusu Izvor: Društvene mreže / Autor: Sport nedjeljom

O Gattusu je nešto rekao i Samir Toplak, danas trener NK Rudeša.

'Ono što je najbitnije, osjeća se da ga ekipa prati. I to je ključ. Osjeća se povjerenje ekipe i da rastu. U današnje vrijeme, uloga stožera je nevjerojatno bitna. Zbog čega? Jer kad se vratimo godinama unazad, trener je bio 'br. 1'. Tada su bile samo dvije zamjene. Pa su došle tri zamjene, i nakon korona-virusa pet zamjena. Vjerujte, kada se počnu raditi sve te promjene, to je drugo poluvrijeme. I kad se uvode sve te promjene, naše i njihove, to je toliko posla za ljude iza mene. Ja to ne mogu sve sam popratiti', nadovezao se Toplak.

Toplak o Gattusu Izvor: Društvene mreže / Autor: Sport nedjeljom