pomoć od bankrota

Kako je Drake spasio ikonski nogometni klub; u roku od dva tjedna skupio novac za plaće!

13.08.2024 u 23:46

Bionic
Reading

Kanadski reper navodno je spasio talijanski nogometni klub Venezia od bankrota. Prema izvještajima, reper je uložio značajna sredstva u klub koji se suočavao s ozbiljnim financijskim problemima, što je pomoglo stabilizirati financijsko stanje i omogućilo klubu nastavak natjecanja.

Talijanski klub Venezia FC službeno je najavio novi ugovor o opremi za nadolazeću sezonu 2024-25 Serie A s Noctom, Nikeovim podbrendom u vlasništvu kanadskog repera Drakea. Kad je novi ugovor postao javan, otkriveno je da je Drake također spasio klub kako bi izbjegao bankrot prošle godine, prema izvješću.

Venezia FC, momčad koja je upravo promovirana u talijansku Serie A, poznata je širom svijeta po kvaliteti svojih nogometnih dresova proteklih godina, a kako je klub postao ikona u svijetu mode, ponudio je savršen ulaz za Drakea i Nocta na europskom tržištu nogometnih dresova, ali očito to nije bio prvi put da je Drake imao posla s tim timom.

Talijansko izdanje poznatog časopisa, GQ-a, otkrilo je da je Drake, poznati kanadski reper, pomogao spasiti nogometni klub Venezia prošle sezone kada im je hitno bilo potrebno 10 milijuna eura kako bi osigurali financijsku stabilnost. Uz tu početnu pomoć, klubu je bilo potrebno još dodatnih 30 milijuna eura kako bi preživjeli i izbjegli bankrot. Matte Babel, Drakeov glavni brand officer i član njegovog menadžmenta, razgovarao je s GQ-om i objasnio detalje situacije.

'Nazvao me Brad Katsuyama, suvlasnik Venezie i moj dugogodišnji prijatelj. Objasnio mi je problem jednostavno: Venezia mora prikupiti 10 milijuna eura u nekoliko tjedana, a zatim još najmanje 30 milijuna eura u narednim mjesecima, inače će klub bankrotirati,' izjavio je Babel.

'Venezia je nevjerojatan grad, a klub Venezia uvijek je imao posebno mjesto. Razgovarao sam s Drakeom, zatim s Bradom, i dogovorili smo se kako možemo pomoći. U roku od dva tjedna, prikupili smo potrebna sredstva za isplatu plaća i izbjegavanje bankrota.'

Zahvaljujući ovom financijskom spasavanju, Venezia FC je na kraju sezone uspjela osigurati promociju u Serie A pod vodstvom menadžera Paola Vanolija, koji je nakon sezone napustio klub i prešao u Torino. Njegovo mjesto zauzeo je bivši trener Frosinonea, Eusebio Di Francesco.

Trenutno je Venezia u vlasništvu američke kompanije VFC Newco 2020, koju vodi američki biznismen Duncan Niederauer. Vlasnička grupa nedavno je osnovala Operativni odbor za nadzor strateškog usmjerenja kluba, a partnerstvo s Noctom i Drakeom predstavlja prvi korak u novom smjeru kluba.