šok u splitu

Kaos u Hajduku; Gattuso je izbacio Perišića iz momčadi, poznat je i razlog!

10.08.2024 u 22:04

Bionic
Reading

Koliko će Perišić biti odsutan zbog suspenzije te hoće li odlučiti aktivirati izlaznu klauzulu nakon 29. kolovoza i napustiti Hajduk uz odštetu od 200.000 eura, pitanja su na koja trenutno nema jasnih odgovora.

Trener Hajduka, Gennaro Gattuso, neće računati na Ivana Perišića za sutrašnji susret s Lokomotivom u Kranjčevićevoj. Razlog nije povezan s ozljedom ili bolešću, već s disciplinom. Gattuso je donio odluku o Perišićevom udaljavanju iz momčadi na neodređeno vrijeme, a vijest je potvrđena iz neslužbenih izvora. Očekuje se da će više detalja biti poznato sutra.

'Od prvoga dana od kad sam došao na mjesto trenera Hajduka zahtijevam disciplinu. Mi smo nogometna momčad, potpisali smo sporazum, postoje jasna pravila discipline. Emir Sahiti je zakasnio na jednu klupsku obavezu i zbog toga je ostao u Splitu, nadam se da se to više neće ponoviti ni njemu ni bilo kojem drugom igraču.'

'Radije ću izgubiti utakmicu nego dostojanstvo. Pravila mora poštovati svih 25 igrača jednako, nadam se da se ovakve stvari više neće ponavljati' rekao je Gattuso uoči gostovanja na Farskim Otocima, na koje nije poveo Sahitija.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Nažalost, izgleda da je Ivan Perišić, jedan od najiskusnijih igrača, također naišao na probleme. Iako se ne zna točno što se dogodilo, čini se da Perišić nije zadovoljan lošim startom sezone i kako se loši rezultati momčadi pripisuju njegovim suigračima. Perišić, koji je trebao biti uzor mlađim igračima, sada se suočava s vlastitim neslaganjem unutar momčadi.

  • +14
Ružomberok - Hajduk, Konferencijska liga, 8.8.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Luka MladinicPIXSELL/PIXSELL

Iako je ozljeda i operacija očito još uvijek veliki problem za njega, što objašnjava zašto nije u formi, Perišićevo stalno prigovaranje suigračima i trenerima te davanje lekcija nisu naišli na odobravanje, ni među igračima, ni kod trenera Gattusa. Trener je na kraju odlučio presjeći problem i izostaviti Perišića s popisa igrača za put u Zagreb.

Trenutno nije poznato koliko će dugo Perišić biti izvan momčadi. Pitanje je hoće li se raditi o jednokratnoj mjeri, kao što je bilo s Sahitijem, ili o dugotrajnijoj suspenziji. Također ostaje neizvjesno hoće li iskoristiti izlaznu klauzulu nakon 29. kolovoza i napustiti Hajduk uz odštetu od 200.000 eura. Očekuje se da će više informacija biti dostupno nakon sutrašnje utakmice s Lokomotivom, kada bi trener Hajduka trebao dati izjavu za medije.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport