A ŠTO KAŽE NIKOLA?

Karabatić tražena 'roba' - Srbi bi ga u reprezentaciji

01.11.2012 u 20:00

Bionic
Reading

Nakon što je Zoran Gobac objavio kako bi možda u Zagreb CO doveo Nikolu Karabatića, na sličnu su ideju došli i u rukometnom savezu Srbije. Naime, Srbi bi Karabatića rado vidjeli u svojoj reprezentaciji

Stručni stožer srpske reprezentacije pokrenuo je inicijativu za davanje državljanstva ponajboljem svjetskom rukometašu Nikoli Karabatiću, prenosi B92.


U Srbiji se očito nadaju da bi se francuska reprezentacija zbog kladioničarske afere i eventualne osude mogla odreći Karabatića. No, član Montpelliera je dobio dozvolu da, unatoč optužnici za ilegalno klađenje i namještanje utakmice, može igrati rukomet i upravo se nalazi na pripremama reprezentacije. U večerašnjoj utakmici protiv Litve, u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, neće ga biti u sastavu, ali konkurira za nastup protiv Turske u nedjelju. Unatoč tome, u Srbiji se nadaju velikom pojačanju.

'Ako bi Nikola pristao, a vjerujem da kod njega postoji dobra volja, sve formalnosti bi se mogle brzo i efikasno završiti. Rođen je u Nišu i bez problema bi ostvario pravo i na državljanstvo jer mu je majka Srpkinja', izjavio je srpski izbornik Veselin Vuković.

Prema pravilima Europske rukometne federacije (EHF), igrač može prijeći u drugu reprezentaciju nakon što prođu tri godine od posljednjeg službenog dvoboja za prethodnu nacionalnu vrstu.