pripremna utakmica

Karlsruher nakon dva sata igre slavio protiv Rijeke. Pogledajte najvažnije trenutke

13.07.2024 u 19:52

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke poraženi su od Karlsruhera rezultatom 0:1 u drugoj test utakmici tijekom austrijskih priprema

Ponovo se igralo dva puta 60 minuta, a nakon nule u sat vremena tijekom kojih je prva postava bila na travnjaku, iskustvo gostujućih pričuva došlo je do izražaja u nastavku kada su kaznili jednu neopreznost u branjenju odbijene lopte i postigli jedini pogodak na utakmici.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

U prvom poluvremenu, u kojem su igrale one nominalno prve postave, gledali smo otvorenu utakmicu koja je mogla otići u oba smjera. Već u 1. minuti Ivanović je, nakon dugo lopte Hodže, pucao u bliži kut, ali vratar Karlsruhera je bio dobro postavljen. U 23. ponovo si je Ivanović stvorio priliku za udarac, iskosa s lijeve strane, ali gađao je pored suprotne vratnice. Isti je epilog bio i u 27. minuti kada je pucao Janković, odnosno u 40. kada je Pašalić sjajno podvalio loptu Hodži koji je slabijom nogom, iz okreta, pucao preko gola.

Između 42. i 49. minute uslijedila je simultanka Fruka koji je najprije u 42. minuti, nakon sjajnog prodora Smolčića, s 22-23 metra pogodio vratnicu, u 45. je udarcem gotovo sa sredine terena zamalo iznenadio vratara Karlsruhera koji se uspio vratiti i zaustaviti njegov pokušaj, pa u 49. je na sredini terena izborio loptu i u kontru gurnuo Jankovića kojem zadnji dodir nije bio dovoljno kvalitetan pa je Weiss osujetio njegov pokušaj.

S druge strane i Posavec je imao posla, u 15. je obranio udarac Beifussa, pa u 50. sjajnom reakcijom ispod grede izvukao udarac glavom Hunzikera. Blizu pogotka, bio je i Geller koji je u 60. minuti, nakon kornera, pogodio vanjski dio vratnice.

U nastavku utakmice mlada riječka momčad nije se uspjela kvalitetno suprotstaviti iskusnijoj postavi Karlsruhera u čijoj su, nominalno drugoj, postavi bili igrači koji imaju troznamenkasti broj nastupa u Bundesligi i 2. Bundesligi. To je i rezultiralo inicijativom Karlsruhera koji je do pogotka Schleusenera imao dvije odlični prilike od kojih je jednu Zlomislić obranio. U 98. minuti Schleusener je ipak poentirao, Bauer je iskosa pucao u blok Majstorovića, lopta se odbila u peterac, a Schleusener pogodio – 0:1.

Imala je i Rijeka svoje prilike, u 72. je Butić nakon bijega pucao u blok, u 97. je Jakac glavom pucao pored gola nakon lijepog ubačaja Čabraje…

Pogledajte video sažetak utakmice!

Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport/tportal

Iduću provjeru nogometaši Rijeke igraju u srijedu kada će im suparnik biti austrijski doprvak RB Salzburg.