Rukh Lviv

Pogledajte kako je razigrani Pušić asistirao i zabijao za sigurnu pobjedu Osijeka

13.07.2024 u 17:55

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka su u pripremnoj utakmici nadigrali ukrajinski Rukh Lviv 3:1.

U vodstvo su Osječani došli već u 5. minuti. Pušić je iz skraćenog kornera idealno ubacio loptu u kazneni prostor gdje je skočio Mierez i sa 7-8 metara glavom loptu usmjerio u bliži, lijevi kut.

Imali su Ukrajinci dvije situacije iz kojih su mogli učiniti nešto više, ali Holod i Krasnopir nisu baš bili snalažljivi pred golom Osječana.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Potom je Osijek bio u šansi preko Matkovića na ubačaj Guedesa, međutim Gereta je siguran na vratima. U 19. minuti Lviv je imao priliku preko Krasnopira, no Čavlina je sjajnom intervencijom sačuvao mrežu i nogom obranio taj udarac.

Nešto kasnije opet su Bijelo-plavi u prigodi. Šteta što je na Guedesov centaršut Lima ušao na loptu ispred Miereza kojemu je išla baš na čelo… Odmah zatim Pušić je potegnuo iz daljine, a Hereta još jednom pokazao da je pouzdan vratar. Nakon toga je Liakh zamalo promašio okvir vratiju, da bi u 39. minuti hrvatska momčad povećala prednost na 2:0.

Bila je to iznimno lijepa akcija u koju je pokrenuo Mierez, nastavio Guedes proigravši Matkovića koji je idealno ubacio slijeva, točno na glavu utrčalom Pušiću. Uslijedio je trzaj čelom i lopta je ponovno odsjela u lijevom kut ovaj puta nemoćnog suparničkog čuvara mreže.

Mierez prvi puca i u nastavku utakmice, opet glavom, malo pokraj lijeve vratnice. Još je bolju šansu Ramon imao u 49. minuti. Lima je bio dobar asistent, Mierez je odapeo iz voleja neometan s nekih desetak metara, ali je lopta otišla visoko iznad grede.

Uzvratio je Krasnopir na drugoj strani, pogodivši vanjski dio mreže. U 55. minuti moglo je biti 3:0, ali Jelenić i potom Lima ipak ne pronalaze put lopte ka mreži kada se činilo da će to biti novi pogodak…

Umjesto toga Osijek je primio jeftin gol. Čavlina je proigrao Soldu, ovaj mu je želio vratiti loptu koja je osječkog vratara zatekla u raskoraku i posve neočekivano završila u mreži.

Sve dvojbe oko pobjednika ubrzo je riješio Pušić koji je krasnim udarcem svojom ljevicom s dvadesetak metara, na proigravanje Solde, opet lijepo pogodio za 3:1.

Ukrajinac Prytula je pogodio gredu u 76. minuti na asistenciju Sycha pa je ostalo 3:1. U samom finišu Duarte je imao priliku za novo povećanje prednosti, međutim, suparnički je vratar obranio njegov udarac glavom.

Pogledajte golove s utakmice:

Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport/tportal