UFC

Kladionice objavile koeficijente i podcijenile Miočića, javio se Ngannou

15.10.2024 u 16:34

Bionic
Reading

UFC-ov prvak u teškoj kategoriji Jon Jones uoči meča protiv Stipe Miočića na UFC-u 309 ulazi kao sve veći favorit. Prema posljednjim kladioničarskim kvotama, Jones se čini kao gotovo siguran izbor za pobjedu.

Na početku, kad je borba službeno potvrđena, Jones (27-1 MMA) kotirao je s kvotom od 1.24 prema DraftKingsu, dok je Miočić (20-4 MMA) bio označen kao autsajder s kvotom 4.20. U proteklih mjesec dana, kvote su dodatno odmaknule u korist prvaka – Jones sada drži kvotu 1.18, dok Miočić kotira na 5.10.

Glavni razlog za ovakav pomak leži u Miočićevoj dobi i duljoj neaktivnosti. Naime, bivši UFC-ov prvak, koji sada ima 42 godine, nije nastupao od ožujka 2021., kada je u borbi za pojas pretrpio težak poraz od Francisa Ngannoua. Tri godine izvan oktogona te činjenica da je jedan od najstarijih boraca u kategoriji, dodatno su otežali Miočićevu poziciju protiv Jonesa, kojeg smatraju jednim od najvećih boraca u povijesti UFC-a.

Jones, iako također nije bio aktivan proteklih godina, vratio se u tešku kategoriju ranije ove godine te je u svom debiju svladao Ciryla Ganea. Javnost i kladioničari imaju puno povjerenje u njegovu pobjedu nad Miočićem. Ipak, Ngannou, bivši prvak koji je nokautirao Miočića, iznio je mišljenje kako ne bi trebalo otpisivati Stipu u ovoj borbi.

‘Stipe se nije borio već tri godine, tako da nemam pojma gdje se nalazi po pitanju forme. Sva ta pitanja me malo više privlače na stranu Jonesa, iako imam osjećaj da je ova borba 50-50. Stipe je tip koji je vrlo posvećen i kada dođe, dođe spreman. Ne bih bio iznenađen da Stipe pobijedi u ovom meču,’ rekao je Ngannou u razgovoru Arielu Helwaniju.

Ovo bi mogla biti posljednja borba za obojicu boraca, što dodatno povećava značaj ovog okršaja. UFC 309 održat će se za točno mjesec dana, a odgovor na pitanje tko će izaći kao prvak teške kategorije doznat ćemo te večeri.