veliki uspjeh

Kolak nakon što je ostala bez medalje nije klonula duhom: Jako sam ponosna!

  • J.B./Hina
  • Zadnja izmjena 10.08.2024 22:34
  • Objavljeno 10.08.2024 u 22:34
Bionic
Reading

' Ponosna sam na ovo četvrto mjesto, nije medalja ali sam se vratila u svjetski vrh', kazala je nakon četvrtog mjesta na OI Sara Kolak.

Hrvatska rekorderka u bacanju koplja, Sara Kolak, osvojila je četvrto mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu. U trećoj seriji finala na Stade de Franceu bacila je koplje do 63,40 metara.

U tom trenutku, taj rezultat bio je dovoljan za brončano odličje, ali je nedugo nakon toga u istoj seriji Čehinja Nikola Ogrodnikova bacila koplje 28 cm dalje i tako osvojila brončanu medalju. Kolak je još dvaput prebacila 60 metara, 62,31 m u petoj te 63,03 m u šestoj seriji, ali nije uspjela doći do medalje. Šteta što u finalu nije bacila na razini hica iz kvalifikacija, jer bi tih 64,57 m u ovom finalu donijelo srebrno odličje olimpijskoj pobjednici iz Rio de Janeira 2016.

'Bila sam spremna, stvarno sam dobro trenirala, samo su se stvari morale dobro posložiti, ja sam ih morala posložiti. Jako, jako sam ponosna na ovo četvrto mjesto, vratila sam se u sam vrh. Možda ne idem s medaljom doma, ali idem kući s punim srcem i ponosna na sebe i cijelu ekipu. Medalja nije bila daleko, ali to je sport. Ako sada analiziram svaki hitac, uvijek se nešto može poboljšati. Ali u tom trenutku to je bilo najbolje što sam mogla, i to je bitno', kazala je olimpijska pobjednica iz Rija 2016., koja je godinu dana kasnije osvojila četvrto mjesto na SP-u u Londonu, a zatim je upala u krizu koja je trajala sve do kvalifikacija za Pariz, kada je bacila 64,57 metara.

'Ovo je bila norma za Svjetsko prvenstvo u Tokiju, tako da imam tu normu. Ali prvo ću nastupiti na Hanžeku. Nadam se da će tribine u Zagrebu biti pune. Generalno, ovi rezultati i ove daljine bi mi trebali značiti povratak na mitinge Dijamantne lige sljedeće sezone,' kazala je Sara, sretna i zbog još jednog razloga.

'Moji mama i tata su ovdje, nisam znala da dolaze. Jako sam sretna što su danas bili tu, to mi je bio veliki motiv. Zagrlila sam se s njima i s trenerom Gorazdom Rajherom, i još ćemo se grliti.'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal