UTORAk, 21 SAT

Kompany: Dinamu pristupamo kao i Barceloni; sjećam se Modrića, Balabana, Tadića...

Bionic
Reading

Bivši belgijski nogometni reprezentativac, 38-godišnji Vincent Kompany, od srpnja sjedi na klupi minhenskog Bayerna. Ulazak njegove momčadi u sezonu je impresivan, u četiri službene utakmice, četiri pobjede, a u Bundesligi ima i gol razliku 'plus 8'. A ovog utorka po prvi će put voditi i klub u Ligi prvaka, na premijeru mu dolazi zagrebački Dinamo

Ovog utorka od 21 sat na Allianz Areni igra se utakmica 1. kola Lige prvaka, a Bayern dočekuje zagrebački Dinamo. Jasno, svi znaju da je njemački velikan apsolutni favorit, ali tu ulogu trebat će potvrditi i na terenu.

Desni branič se ozlijedio. Dva kandidata su tu, Leimer ili Kimmich. Tko će igrati?

'Imamo mogućnosti za tu poziciju, ali imamo vremena, i rješenja.

Kakav je ovaj novi format?

'Vidjet ćemo, ali navijači mogu sanjati da ćemo doći do finala. Najvažnije je pokazivati na terenu. Počev od utorka. Jer imamo teškog suparnika'.

Prvi ste put kao trener u Ligi prvaka?

'Radujem se Ligi prvaka. Već sam rekao, što se tiče priprema, nema razlike, je li to Kiel, Bayer, Dinamo ili Barcelona. Mi za svakog moramo biti spremni. Jer moramo osvajati bodove. Upoznati smo s prednostima i manama protvnika'.

Najavio je Kompany i ogled s Dinamom.

'Dinamo će biti veliki izazov, jer igra u zadnjih 20 godina često u Ligi prvaka. Ali mi igramo na svom stadionu i očekujemo pobjedu'.

U sezoni 2007/08 igrali ste protiv Dinama, u dresu HSV-a. Sjećate li je se?

'Sjećam se utakmice, posebice Luke Modrića s te utakmice. Natrčao sam se za njime: I Mandžukić je bio tamo. I Boška Balabana i Tadića. Pobijedili smo u toj utakmici 2:0'.

Što znate o sutrašnjem suparniku?

'Dinamo je talantirana ekipa, tehnički vrlo jaka. Naviknuti su da dolaze u prilike za pogodak. Također, disciplinari u prostoru obrane. Naš cilj je da se nametnemo i vjerujem da ćemo uspjeti u tome'.