PAS TRAGAČ

Koreanci u strahu da im olimpijci iz Pariza ne donesu stjenice; imaju posebnu pomoć

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 12.08.2024 17:48
  • Objavljeno 12.08.2024 u 17:48
Bionic
Reading

Južna Koreja angažirala je psa tragača za stjenicama u svojoj glavnoj međunarodnoj zračnoj luci u Incheonu u nastojanju da smanji rizik od ulaska sićušnih insekata u zemlju kada se sportaši, dužnosnici i navijači vrate s Olimpijskih igara u Parizu.

Dvogodišnji bigl po imenu Ceco prvi je i zasad jedini pas obučen u zemlji da otkrije miris feromona, kemikalija koje ispuštaju stjenice.

Ceco je sposoban počistiti standardnu ​​hotelsku sobu za manje od dvije minute, rekao je dužnosnik tvrtke Kim Min-su.

Tvrtka za kontrolu štetočina udružila se s južnokorejskim ministarstvima sigurnosti i prometa, kao i s Agencijom za kontrolu i prevenciju bolesti, te surađuje sa zrakoplovnim kompanijama i zračnom lukom Incheon na provjeri putnika po dolasku.

Prošle su godine vlasti u Parizu pokušavale obuzdati paniku diljem zemlje zbog stjenica dok se grad pripremao za Olimpijske igre, zabrinuti da bi sićušna stvorenja mogla upropastiti događaj te su proveli kampanju za iskorjenjivanje svake zaraze.

"Budući da se globalna zajednica okupila u Parizu, povodom Ljetnih olimpijskih igara 2024., postoji šansa da će stjenice ući u zemlju nakon tog događaja", stoji u vladinom priopćenju za javnost.

"Stoga poduzimamo preventivni odgovor kako bismo presreli ulazak kroz međunarodnu zračnu luku Incheon, koja je glavni ulaz u zemlju," dodaje se.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal