OTVARA SE PRILIKA?

Kovaču još malo olakšan put do klupe njemačkog velikana!

02.06.2017 u 13:50

Bionic
Reading

Prema tvrdnjama švicarskog Blicka, Lucien Favre koji je bio favorit za preuzimanje Borussije odbio je dortmundski klub, što je otvorilo prostor i za Niku Kovača koji je među kandidatima za ovu prestižnu trenersku poziciju...

Podsjetimo, iako je osvojio njemački Kup, Thomas Tüchel morao je napustiti klupu Borussije na kraju sezone, a drugi najugledniji klub u Bundesligi trenutno je u potrazi za novim strategom.

Među kandidatima se spominje i Niko Kovač, a njemački mediji naglašavaju da je bivši hrvatski izbornik odlično rješenje za dortmundski klub, jer dobro poznaje njegove strukture, a i u srdačnim je odnosima s predsjednikom Watzkeom.

Kovač ipak nije bio glavni favorit za preuzimanje klupe, već švicarski stručnjak Lucien Favre. No, kako tvrdi dnevnik Blick, aktualni trener Nice odbio je ponudu Borussije i odlučio ostati na Azurnoj obali.

Takav razvoj događaja ide na ruku Kovaču, no kandidata još ima. Francuski L'Equipe spominje Goivannija van Bronckhoorsta, trenera koji je s Feyenoordom iznenađujuće uzeo titulu u Nizozemskoj, a tu su još iz Hudderfielda David Wagner, kao i bivši trener Fiorentine Paulo Sousa. Portugalac je jedini slobodan od spomenutih stratega, ali ga se povezuje i s preuzimanjem Rome...