PREDSJEDNIK BARCELONE

Laporta otkrio nesebični potez velikog Lewandowskog: Tražio je smanjenje plaće

04.09.2024 u 15:58

Bionic
Reading

Barcelona je posljednjih godina bila suočena s ozbiljnim financijskim problemima koji su klub doveli na rub bankrota.

Kao rezultat toga, La Liga je nametnula stroge financijske restrikcije koje ograničavaju Barceloninu sposobnost trošenja i registracije igrača. Klub sada smije trošiti samo onoliko koliko zaradi, a budžet za plaće je strogo limitiran.

Jedan od posljedica ovih restrikcija bio je problem s registracijom Danija Olma, kojeg je Barcelona ovog ljeta dovela iz RB Leipziga za 55 milijuna eura. Barcelona isprva nije mogla registrirati Olma niti nekoliko drugih igrača zbog ograničenog budžeta za plaće. Olmo je uspio ući u momčad tek nakon teže ozljede Andreasa Christensena, čime se oslobodilo mjesto za njegovu registraciju.

Predsjednik Barcelone, Joan Laporta, otkrio je da je Robert Lewandowski, jedan od najvažnijih igrača kluba, ponudio pomoć u ovoj situaciji.

'Lewandowski je pokazao koliko je predan klubu. Kada je čuo za naše financijske probleme i potrebe za dodatnim naporima kako bismo zadovoljili pravila financijskog fair playa, ponudio je da mu se smanji plaća kako bi pomogao klubu', rekao je Laporta. Lewandowski, čija bruto plaća za ovu sezonu iznosi 33 milijuna eura, dao je primjer nesebičnosti u teškoj situaciji za klub.

Barcelona je Lewandowskog dovela iz Bayerna prije dvije godine za 45 milijuna eura, a od tada je poljski napadač odigrao 99 utakmica za katalonski klub, postigavši 63 gola i asistirajući za još 18.

U novu sezonu ušao je izvrsno, zabivši četiri gola u prve četiri utakmice, pomažući tako Barceloni da nastavi nizati pobjede.

Standings provided by Sofascore