FIFA_SP_2018.svg

imamo rekordera

Legenda 'faraona' ulazak u nogometnu povijest proslavio obranivši jedanaesterac

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 25.06.2018 17:35
  • Objavljeno 25.06.2018 u 17:25
Bionic
Reading

Egipatski golman Essam El-Hadary postao je najstariji nogometaš koji je zaigrao na Svjetskom nogometnom prvenstvu. On je započeo dvoboj 3. kola skupine A protiv Saudijske Arabije u Volgogradu u dobi od 45 godina, pet mjeseci i 10 dana...

Essam El-Hadary je nastupom u ponedjeljak srušio rekord kolumbijskog golmana Farida Mondragona koji je na prošlom SP u Brazilu zaigrao protiv Japana u dobi od 43 godine i tri dana.

Egipat je nakon poraza od Urugvaja (0:1) i Rusije (1:3) u prva dva nastupa izgubio sve izglede za prolazak u osminu finala i prije susreta sa Saudijskom Arabijom pa je izbornik 'faraona' Hector Cuper na oproštaju od natjecanja odlučio dati El-Hadaryju mogućnost da se upiše u knjige rekorda.

  • +5
Essam El-Hadary golman egipatske nogometne reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Egipćanin je na savršen način obilježio ovaj povijesni nastup, obranio je penal reprezentativcu Saudijske Arabije u prvom poluvremenu utakmice!

El-Hadaryju je ovo 153. nastup za reprezentaciju, a prvi na Svjetskom prvenstvu. Zanimljivo, El-Hadary je stariji od trojice izbornika na SP-u u Rusiji. Točno 179 dana stariji je od izbornika Belgije Roberta Martineza, 413 dana od srpskog izbornika Mladena Krstajića, a od senegalskog izbornika Alioua Cissea stariji je čak 1.164 dana!