AJAX U KRIZI

Legenda nizozemskog nogometa podrugljivo o Šutalu: Izgledao je kao da je na skijama

19.09.2023 u 17:51

Bionic
Reading

Igre i rezultati Ajaxa u novoj setoni u Hrvatskoj se prate s posebnom pozornošću. Tri su razloga za to: Jakov Medić, Borna Sosa i Josip Šutalo.

Ajaxu, koji je značajno pomladio momčad, ne ide najbolje u nizozemskoj nacionalnoj ligi. U četiri odigrane utakmice imaju jednu pobjedu, jedan poraz i dva neriješena rezultata. Utakmica koja ih je mogla gurnuti prema vrhu, a spustila ih je prema dnu je nedjeljna protiv Twentea.

Na gostovanju je Ajax izgubio 3:1, a nakon utakmice na udaru kritike se našao Josip Šutalo. Legendarni nizozemski napadač Ronald de Boer koji je s Ajaxom osvojio 14 trofeja bio je vrlo slikovit:

'U reprezentaciji Hrvatske se sve činilo u redu. Prije toga je odigrao dobru utakmicu protiv Fortune Sittard, ali ovo je izgledao kao da igra na skijama. Donosio je pogreške odluke i skrivio prvi gol', rekao je De Boer, a onda ipak ublažio svoj stav.

'Unatoč svemu, jasno je da Šutalo zna igrati nogomet.'

Šutala su sjajne igre u dresu Dinama i reprezentacije dovele do Ajaxa i sigurno je da ga zbog jedne utakmice ne treba stavljati pod paljbu. Vjerujemo da će ga ovakvi komentari motivirati da pokaže sve svoje vrijednosti i da u Ajax nije došao slučajno.

Standings provided by Sofascore