GOST SPORTA NEDJELJOM

Legenda Splita i Dinama komentira Durdova, 'nerealne' Boyse i dogovor Livaje i Petkovića

17.10.2024 u 20:24

Bionic
Reading

Gost ovotjedne emisije Sport nedjeljom, koja će se emitirati u programu MAXSporta 1 20. listopada u 12.10 sati jest Srđan Mladinić, bivši nogometaš koji je tijekom karijere nosio, između ostalih, dres Hajduka i Dinama. A među navijačima Modrih, iako je Dalmatinac, Zujo ima poseban status. Jer osim što je bio borben do srži, baš Hajduku je zabio neke od najljepših golova

Splićanin, koji je i igračku mladost proveo u Hajduku, potom za Bile igrao i kao senior, ali samo jednu sezonu, a potom s godinom dana razmaka, postao i igrač zagrebačkog kluba iz Maksimirske. Istina, klub se tada zvao Croatia, no među navijačima bio je i ostao Dinamo. Baš kao što je i Srđan Mladinić ostao Zujo.

Danas 55-godišnji Mladinić gost je emisije Sport nedjeljom, a u razgovoru s voditeljem Antom Brekom dotaknuo se brojnih tema. Između ostalog i nepozivanja Brune Durdova u U-21 reprezentaciju.

'Bolje za njega da nije dobio poziv. I Gattuso mu je upravo to objasnio na dobar način, jer je i on to sve prošao. Ja mislim da malome neće ništa uteč'. Ima tek 16 godina, veliki je talent. I ne treba nikamo žuriti. Kao oni neki drugi talenti. Recimo Palaversa'.

Srđan Mladinić o nepozivanju Durdova u U-21 reprezentaciju Izvor: Društvene mreže / Autor: Sport nedjeljom

Kako smo već napisali, Mladinić je tri godine nosio i dres Modrih, i jako dobra pozna zagrebačku publiku. Osim toga, Dinamova dominacija zadnjih 20-ak godina, kaže Mladinić, malo im je 'zamutila' pogled.

'Navijači Dinama nisu realni, ili kao da nisu svjesni da je to što Dinamo radi, a svaku godinu igra u Europi i osvaja prvenstva, zapravo jako teško. Neću reći da su se zasitili, ali kao da nemaju pravu sliku. Jer kad bi dvije, tri godine upali u krizu, iako je to sada teško, makar se u nogometu nikad ne zna, a i ovisi o vodstvu i parama, tek onda bi navijači shvatili što Dinamo ustvari ostvaruje'.

Mladinić o (ne)realnim Dinamoim navijačima Izvor: Društvene mreže / Autor: Sport nedjeljom

Postigračke dane Mladinić, naravno, provodi u Splitu. I zato jako dobro zna što se događa u Hajduku.

'Hajduk diše dobro, i ove godine, baš kao i prošle. Hajduk je u zadnje dvije godine napravio dobar iskorak. Ove godine s Rakitićem, ali i jednim novim igračem. A novi igrač se zove Livaja. To je novi Livaja, koji stvarno diše za ekipu. Rakitić im je dao jednu dimenziju više, odnosno da su počeli shvaćati što nogomet zapravo jest. Jer ti kad pogledaš njegovu igru, ona je jednostavna. A u nogometu je najteže igrati najjednostavnije. I Krovinović je uz njega naučio kako se igra. Livaja koji je skinuo par kila, a o kvaliteti neću ni pričati, vuče Hajduka. Baš kao što je Petković vukao Dinamo prošle sezone. Njih dva kao da se dogovaraju, kako će koji vuči. Hajduk je i prošle sezone imao dobru situaciju, ali su po mom mišljenju zeznuli s trenerom. Jednostavno, Karoglan nije bio za to', završio je Mladinić.

Mladinić o Rakitiću i Livaji Izvor: Društvene mreže / Autor: Sport nedjeljom

A što je još rekao pgledajte u nedjelju u programu MAXSporta 1 od 12.10 sati.