slažete li se s njima?

Legendarni Realov golman i suigrač Luke Modrića sarkastičnim su izjavama jasno rekli što misle o ovom izboru

18.10.2022 u 10:34

Bionic
Reading

U ponedjeljak je u Parizu održana svečanost dodjele Zlatne lopte, odnosno nagrađeni su najbolji nogometaš i nogometašica godine, najbolji strijelac, najbolji mladi igrač, najbolji golman, te najbolji klub... Naravno, uvijek se izbori doživljavaju subjektivno, ali dojma smo da su Iker Casillas i Toni Kroos ovog puta u pravu.

Čak četiri Realova igrača našla su se u Top 10 igrača u izboru France Footballa za najboljeg nogometaša godine.

Osvajač prestižne nagrade Ballon d'Or ovog je puta 34-godišnji napadač Kraljeva i francuske reprezentacije Karim Benzema, dok ostatak kvarteta čine, Thibaut Courtois, Vinicius Jr. i naš Luka Modrić.

No, čak ni ta činjenica, kako su četiri Kralja u probranom društvu, ali ni podatak kako je Real osvojio i španjolsko prvenstvo odnosno Ligu prvaka, nisu bili dovoljni klubu iz Madrida da dobije nagradu za najbolji klub godine.

Novinari koji su sudjelovali u glasanju tu su nagradu dodijelili Manchester Cityju, koji u deset najboljih igrača ima samo jednog - Kevina de Bruynea. Real je završio kao treći.

Istina, u tom je društvu i Erling Haaland, ali Norvežanin se Građanima priključio u drugom dijelu godine, na koju se ova nagrada praktički ni ne odnosi.

I zato su reakcije nekih realovaca posve opravdane. Jedan od onih koji su bili vrlo jasni, ili bolje rečeno sarkastični je i bivši kapetan slavnog kluba, Iker Casillas.

'Čestitam Realu na tom trećem mjestu', napisao je Casillas koji nedavno također bio u središtu pozornosti, kada je na svom profilu 'priznao da je gej'.

U istom tonu obratio se i Toni Kroos, jedan od 'motora' Ancelottijeve momčadi.

'Treća najbolja momčad u 2021/22 - sretni?', napisao je Kroos.

  • +14
Dodjela Zlatne lopte za 2022. godinu (Ballon d'Or) Izvor: Profimedia / Autor: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia