atp Queen's Club

Legendarni Škot zbog ozljede morao predati meč, upitan mu je nastup na Wimbledonu

19.06.2024 u 20:28

Bionic
Reading

Nekadašnji svjetski 'broj 1', 37-godišnji britanski tenisač Andy Murray, zbog ozljede bio prisiljen predati meč 2. kola na ATP 500 turniru na travi u londonskom Queen's Clubu te je upitno hoće li moći nastupiti na domaćem Grand Slam turniru u Wimbledonu

Murray je protiv Australca Jordana Thompsona uspio odigrati svega pet gemova, a već od početka meča se teško kretao i šepao između poena. Izgubio je servis u prvom gemu, a nakon što je osvojio treći gem, zatražio je liječničku pomoć. Tijekom stanke mu je fizioterapeut masirao leđa i kuk, ali nije pomoglo. Izdržao je još dva gema, a onda predao vjerojatno posljednji meč koji je odigrao na turnira na kojem je pet puta osvajao pobjednički trofej.

Nakon što je čestitao Thompsonu, Murray je mahanjem pozdravio gledatelje na svim tribinama središnjeg stadiona u Queen's Clubu, gdje je debitirao prije 19 godina.

"Nikada ne želite pobijediti na ovakav način. On je veliki šampion i razočaravajuće je vidjeti ga ozlijeđenog", izjavio je Thompson koji se probio u četvrtfinale.

Murrayju je, prema svemu sudeći, ugrožen i nastup na Wimbledonu, domaćem Grand Slam turniru na kojem je slavio 2013. i 2016., a koji će započeti 1. srpnja.

Britanski tenisač je najavio da će tijekom ove godine završiti karijeru, ali nije odredio gdje će se to dogoditi. U njegovim je planovima bio i nastup na olimpijskom turniru u Parizu. Murray je jedini tenisač u povijesti koji je obranio naslov olimpijskog pobjednika. Prvo zlato je osvojio 2012. u Wimbledonu, a obranio ga četiri godine poslije u Rio de Janeiru.

ATP London - 2. kolo

  • Sebastian Korda (SAD) - Grigor Dimitrov (Bug/3) 6-4, 3-6, 7-5
  • Rinky Hijikata (Aus) - Matteo Arnaldi (Ita) 7-6 (0), 7-6 (7)
  • Jordan Thompson (Aus) - Andy Murray (VBR) 4-1, predaja
sve osim nogometa

Učitavanje...