PROLAZAK U 2. kOLO

Ljubav u Berlinu; Donna Vekić lani je igrala finale, sada krenula trijumfalno

18.06.2024 u 13:11

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica lani je izgubila finale WTA 500 turnira u Berlinu od Petre Kvitove. Sada je uspješno odradila meč 1. kola protiv domaće tenisačice Jule Niemeier (1:6, 6:1, 6:3)

Donna Vekić startala je pobjedom na travnatom WTA 500 turniru u Berlinu, gdje je prošle godine igrala finale.

U prvom kolu je nakon preokreta svladala Njemicu Jule Niemeier, 88. tenisačicu na svijetu, s 1:6, 6:1, 6:3. Vekić je trenutačno 39. na WTA ljestvici te će u drugom kolu igrati protiv Amerikanke Jessice Pegule, četvrte nositeljice u Berlinu.

Prvi set 24-godišnja njemačka tenisačica je otvorila breakom za 3:0 i tijekom uvoda potpuno je dominirala protiv indisponirane Vekić. Međutim, Hrvatica je vrlo brzo uzvratila, na isti način u drugom setu. Od 1:1 je odjurila do 6:1 i izjednačenja u setovima.

Ravnopravna borba na terenu razvila se u trećem setu gdje je svaka tenisačica osvajala svoj početni udarac do 3:3. Tada je Vekić napravila break, ali time nije obavila kompletan posao. Već u idućem gemu je morala spašavati break loptu, ali je ipak potvrdila break i povela 5:3 te je potom novim oduzimanjem servisa suparnice došla do 6:3 u odlučujućem setu.

Prošle godine Vekić je igrala finale Berlina i bila poražena od Čehinje Petre Kvitove.

sve osim nogometa

Učitavanje...