U21 Europsko prvenstvo

Ljubičić najavio iduću utakmicu u kvalifikacijama: Ne smijemo ih nikako podcijeniti

04.09.2024 u 17:49

Bionic
Reading

'Što prije postignemo pogodak to će nam ostatak utakmice biti lakši', rekao je Ivica Olić, novi izbornik hrvatskih nogometaša do 21 godine prije kvalifikacijske utakmice za odlazak na EP protiv Farskih otoka u četvrtak.

Utakmica se igra na stadionu NK Rudeš od 17 sati, a Hrvatska U21 trenutačno drži treće mjesto u skupini G s četiri pobjede, remijem i jednim porazom, što im donosi 13 bodova. Farski otoci su jedno mjesto niže s dvije pobjede, remijem i tri poraza. Portugal je vodeći s 18 bodova iz sedam utakmica, dok je Grčka na drugom mjestu s 14 bodova iz osam nastupa.

'U ovu utakmicu ulazimo kao favoriti. Mislim da i oni nas tako vide, ali ne smijemo ih podcijeniti. Vodili smo na Farskim Otocima, ali su se skoro vratili u igru i imali priliku izjednačiti. Na kraju smo zabili četvrti gol i osigurali pobjedu. U ovoj utakmici želimo postići rani gol, no nećemo se opterećivati time jer znamo svoju kvalitetu. Sigurno ćemo dočekati priliku da postignemo prvi gol, a onda će se otvoriti šanse za još,' rekao je Marin Ljubičić.

U prethodnom susretu Hrvatska U21 je pobijedila Farske otoke 4-2 na gostovanju, a posljednji gol postigao je Ljubičić, igrač LASK-a.

'Sigurno je da nam je ovo vrlo važna utakmica za nastavak kvalifikacija. Spremamo se da od prve minute budemo ti koji će diktirati tempo igre i pokušati što prije probiti njihov defenzivni blok. Neće biti lako, Farski otoci su protiv Portugala uspjeli zadržati 0-0 do 60. minute, nakon čega su primili gol i raspali se. Važno je da što prije postignemo pogodak, ali ako ne uspijemo, moramo ostati strpljivi i ne gubiti glavu,' izjavio je izbornik Ivica Olić, nekadašnji proslavljeni hrvatski reprezentativac.

Nakon ove utakmice, Hrvatsku U21 očekuje dvoboj s Portugalom 10. rujna u Karlovcu.