nije mu svejedno

Ljutiti Norris nakon sudara napao svog prijatelja Verstappena: Izgubio sam poštovanje...

30.06.2024 u 21:18

Bionic
Reading

McLarenov vozač Lando Norris izjavio je kako očekuje ispriku od Maxa Verstappena iz Red Bulla zbog njihovog sudara, nakon kojeg je Norris morao odustati od utrke na Velikoj nagradi Austrije.

Ključni trenutak Velike nagrade Austrije dogodio se u 64. krugu kada je Lando Norris pokušao preteći tada vodećeg Maxa Verstappena, ali je došlo do kontakta njihovih bolida. Zbog sudara, Norrisu je probušena stražnja desna guma, a Verstappenu lijeva, zbog čega su obojica morali otići u boks. Iako se Verstappen vratio u utrku, Norris je morao odustati.

Nakon utrke, Verstappen je proglašen krivim za udes i kažnjen s 10 sekundi. Suci su ocijenili da je Verstappen skrenuo lijevo u zavoju 3, što je dovelo do kontakta koji je izbacilo Norrisa iz utrke.

George Russell iz Mercedesa preuzeo je vodstvo i pobijedio u utrci, dok je Verstappen završio na petom mjestu. Norris je zbog sudara morao prekinuti svoj nastup.

Iako su Norris i Verstappen prijatelji izvan staze, na stazi su veliki suparnici. Razočarani Norris optužio je Verstappena nakon utrke za nepromišljenu i očajničku vožnju.

>> sudar Verstappena i Norrisa pogledajte OVDJE.

'Ovisi što on kaže. Ako tvrdi da nije učinio ništa pogrešno, izgubio sam poštovanje prema njemu," rekao je Norris za Sky Sports na pitanje hoće li njihov odnos biti narušen.'

  • +16
Formula 1, Velika nagrada Austrije, 30.6.2024. Izvor: EPA / Autor: MARTIN DIVISEK

Šef McLarena, Andrea Stella, sugerirao je da je Verstappenovo ponašanje i pomicanje tijekom kočenja rezultat neadekvatnog provođenja sportskih pravila iz prethodnih godina.

'Imamo puno poštovanja prema Red Bullu i Maxu, oni ne trebaju ovo činiti. To je način na koji skoro kompromitiraju svoju reputaciju. Zašto bi to učinili?' kazao je Stella.

Iduća utrka je Velika Nagrada Velike Britanije , 7. srpnja te se vozi na legendarnom Silverstoneu.